sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Iata declaratia lui Papa Francisc despre refugiatii sirieni marginalizati

Distribuie:

Publicat:

Prin intermediul unui mesaj video, Papa Francisc le cere oamenilor nu-i abandoneze pe refugiati si pe cei marginalizati, ci sa-i primeasca in comunitatea lor.

“Traim in orase in care se inalta turnuri, centre comerciale si se fac afaceri imobiliare, dar o parte dintre noi este abandonata la margine, la periferie”, cu aceste cuvinte incepe videoclipul papei, care vorbeste in spaniola, dar care este subtitrat in zece limbi straine.
Papa Francisc pronunta aceste cuvinte din sala resedintei sale, Casa Santa Marta, si arata ca din aceasta cauza “mari parti din populatie sunt excluse si marginalizate: fara loc de munca, fara orizont, fara iesire”.

Imaginile postate joi pe retelele de socializare arata mai multe persoane pe strada, nemiscate asemene unor manechine, in timp ce un tanar sta ghemuit pe trotuar cu spatele la zid.

“Nu-i abandonati”, implora Suveranul Pontif, in timp ce in clip persoanele care pareau nemiscate prind incet viata si incep sa se miste pentru a-l ajuta pe tanarul aflat la nevoie.

“Rugati-va impreuna cu mine — spune papa — pentru toti cei care sunt impovarati, mai ales cei saraci, refugiati si cei marginalizati pentru a gasi gazduire si sprijin in comunitatile noastre!”.

”Videoclipul papei”, cum a fost numita aceasta initiativa lansata in 2016, se difuzeaza pe retelele de socializare si are ca obiectiv sa sensibilizeze in fata provocarilor omenirii. Prin aceste mesaje video catolicii vor cunoaste in fiecare luna care este tema lor de rugaciune. Tema de rugaciune pentru februarie este cea de “a-i primi pe cei nevoiasi”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img