joi, 25 aprilie, 2024

În drum spre Franța, un marocan, migrant ilegal, s-a trezit la granița cu Republica Moldova

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au depistat și reținut un cetățean din Maroc, care a încercat să tranziteze ilegal România, cu intenţia de a ajunge în Franța.

În data de 18 februarie a.c., în jurul orei 20.30, poliţistul de frontieră aflat în serviciu la punctul de acces de pe sensul de ieșire din România a fost anunțat de un lucrător din cadrul Agenției de control și încasare Albița că un șofer de cetățenie turcă l-a sesizat cu privire la faptul că din compartimentul de marfă al camionului pe care îl conduce se aud zgomote suspecte.

În cel mai scurt timp, șoferul turc, împreună cu ansamblul de vehicule format din camion și remorcă, ambele înmatriculate în Turcia, au fost conduși în incinta punctului pentru efectuarea unui control amănunțit.

În timpul controlului efectuat asupra compartimentului de marfă al camionului, care transporta, din Turcia, în Republica Moldova, polipropilenă, colegii noștri au descoperit ascuns un  cetățean de origine afro asiatică.

În urma verificărilor efectuate în vederea stabilirii identităţii, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul are cetățenie marocană, este în vârstă de 24 de ani și că intenţiona să ajungă în Franța, unde să-şi găsească un loc de muncă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Cercetările continuă, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta și stabilirii tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun. 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img