vineri, 29 martie, 2024

INEDIT! Iata at castigau artistii in Epoca de aur! Femeia de serviciu aduna bacsisul cu farasul

Distribuie:

Publicat:

Artistii trecuti de prima tinerete au toate motivele sa regrete perioada comunismului, daca e sa ne gandim numai la castigurile financiare. La salariile consistente, in functie de clasa in care erai incadrat, mai erau si bacsisurile deloc de neglijat. Un om din interiorul sistemului a declarat pentru click.ro ca, dupa unele concerte, femeile de serviciu strangeau banii cu farasul si matura.

Pe vremea lui Ceausescu, cei mai multi artisti de la noi castigau foarte bine. Pe pilda, daca erai angajat la un local bun din centrul Capitalei si mai aveai si atestat de solist 1, cel mai inalt grad din trei posibile, primeai un salariu in jur de 4.800-4.900 de lei.

”Salariile se dadeau in functie de locul in care activai si de atestate. La clasa cea mai mare, solist 1, primeai un salariu de aproape 5.000 de lei pe vremea lui Ceausescu. Apoi, urmatorul salariu era de 4.200 si ultimul de 3.800 de lei. Toate acestea, daca cantai la Melody, Bulevard, Ambasador, Lido, Athenee Palace, locurile cele mai bune din centrul Bucurestiului, sau la International Olimp, unde canta si Dan Spataru. Era cel mai tare bar pe vremea aceea, acum este o paragina. Barurile acestea erau considerate de 5 stele”, a explicat chitaristul Arthur Mihai, liderul trupei System Band, care a cantat cu cei mai apreciati artisti de la noi, precum Dan SpataruGil DobricaPaunita Ionescu, Elena Carstea sau Silvia Dumitrescu.

Continuarea AICI 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img