Bilant INFIORATOR al naufragiului din Libia

Publicat:

Naufragiul de duminica in largul coastelor libiene a facut 800 de morti, au anuntat, la inceputul zilei de marti, la Catania in Sicilia reprezentanti ai Inaltului Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR) si Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM), dupa ce au discutat cu supravietuitori. „Putem spune ca 800 de oameni au murit”, a declarat Carlotta Sami, purtatorul de cuvant al UNHCR in Italia, inainte ca purtatorul de cuvant al OIM Flavio Di Giacomo sa vina sa confirme aceasta estimare

.Reprezentantii UNHCR si OIM au putut discuta cu majoritatea celor 27 de supravietuitori care au sosit in portul Catania la miezul noptii (22.00 GMT luni). „Am comparat marturisirile, au fost peste 800 de persoane la bord, inclusiv copii de 10, 12 ani. Au fost sirieni, aproximativ 150 de eritreeni, somalezi… Au plecat sambata la 8.00 din Tripoli”, Libia, a explicat Carlotta Sami. „Supravietuitorii provin din Mali, Gambia, Senegal, Somalia, Eritreea si Bangladesh”, a adaugat Di Giacomo, precizand ca printre ei sunt patru minori.

Garzile de coasta italiene au anuntat ca au recuperat 24 de cadavre si nu au confirmat bilantul evocat de supravietuitori. Doi dintre supravietuitori, un tunisian si un sirian suspectati de a fi capitanul si un membru al echipajului traulerului naufragiat au fost arestati la bordul vasului garzilor de coasta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img