vineri, 29 martie, 2024

IPJ Vaslui: Infractiuni la regimul circulatiei rutiere

Distribuie:

Publicat:

Politistii vasluieni au intocmit dosare de cercetare penala pe numele a doua persoane care se deplasau cu autovehicule pe drumurile publice desi nu detineau permise de conducere. Mai mult, una dintre persoane se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

In  ziua de  11.08.2015, urmare a unei sesizari primite la Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui, politistii Biroului Rutier Vaslui l-au identificat in trafic pe D. George, de 25 ani, domiciliat in municipiul Vaslui. Acesta, desi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, s-a urcat la volanul unui autovehicul inmatriculat in strainatate si se deplasa pe strada Stefan cel Mare din municipiul Vaslui. Pe numele acestuia, politistii au intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.
       
In seara de 11.08.2015, politistii Sectiei 3 Politie Rurala Barlad au procedat la oprirea regulamentara a unui autoturism, care circula pe D.J 242 F, intre localitatile Trestiana – Fruntiseni.

Barbatul aflat la volanul autovehiculului a fost identificat de politisti ca fiind A. Dan, de 35 ani, din comuna Fruntiseni. Deoarece emana halena alcoolica, A.Dan a fost testat cu aparatul alcooltest rezultand o valoare de 0,75 mg/l alcool pur in aerul expirat. A. Dan a fost condus la Spitalul municipal de Urgenta „Elena Beldiman” Barlad unde i-au fost prelevate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

Mai mult, in urma verificarilor efectuate in baza de date privind detinatorii de permise auto s-a stabilit faptul ca A. Dan nu detine permis auto pentru nicio categorie de autovehicule.

In cauza a fost intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img