vineri, 29 martie, 2024

IPJ VASLUI:SIGURANTA CETATENILOR – PRIORITATE A ANULUI 2016

Distribuie:

Publicat:

La acest sfarsit de saptamana, politistii vasluieni au actionat in sistem integrat, alaturi de celelalte forte ale Ministerului Afacerilor Interne (politisti de frontiera, cei de la imigrari, jandarmi si pompieri), pentru siguranta cetatenilor.

Avand in vedere ca obiectivul prioritar al Ministerului Afacerilor Interne, pentru anul 2016, il constituie cresterea gradului de siguranta a cetateanului, conform ordinului ministrului afacerilor interne, Petre Toba, de intensificare a actiunilor in aceasta perioada, seful Politiei Romane, chestor de politie Bogdan Despescu a dispus ca politistii sa actioneze zilnic, la nivel national, in sistem integrat, alaturi de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, in zilele de 26 si 27 februarie, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui au constatat 10 infractiuni, 2 fiind fapte de natura judiciara, 6 incalcari ale ordinii si linistii publice, iar 2 au fost infractiuni la regimul rutier.

In cadrul activitatilor desfasurate, politistii au intervenit si au aplicat 106 sanctiuni contraventionale, dintre care 36 pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica prevazute de Legea nr. 61/1991, au aplicat 6 sanctiuni prevazute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, 12 la legislatia privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, 4 la regimul vanatorii si al armelor si 48 la alte acte normative.

Valoarea totala a sanctiunilor aplicate este de 47.365 de lei. Totodata, a fost ridicata in vederea confiscarii cantitatea de 3 mc material lemnos si a fost indisponibilizat un mijloc de transport.

De asemenea, pentru neregulile constatate in trafic, politistii au aplicat 271 de sanctiuni contraventionale, dintre care 110 pentru depasirea limitelor legale de viteza. Totodata, au fost retinute 16  permise de conducere, dintre care 12 pentru viteza si 1 pentru consum de alcool.

    *   *   *

Politistii  Postului de Politie Banca si Postului de Politie Bogdanesti, in timp ce efectuau activitati de supraveghere si control al traficului rutier, au procedat la oprirea lui F. Vasile, de 42 ani, din comuna Banca care se deplasa cu autoturismul pe D.J. 244, pe raza satului Gara Banca. Deoarece barbatul emana halena alcoolica a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur in aerul expirat. F. Vasile  a fost condus la Spitalul municipal de Urgenta Barlad unde i-au fost prelevate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.
In cauza a fost intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.

B. Ioan, in varsta de 60 ani, din comuna Laza a fost identificat de politistii Postului de Politie Laza pe D.C. 105, in timp ce conducea un autovehicul fara placute cu numere de inmatriculare. In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca autovehiculul respectiv nu este inmatriculat, fapt pentru care pe numele barbatului au intocmit dosar penal in conformitate cu prevederile Codului Penal.

Politistii din cadrul Biroului de Ordine Publica Barlad, impreuna cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui au actionat in zona Pietii Sfantul Ilie, din municipiul Barlad. A fost identificata o femeie, in varsta de 39 ani, din municipiul Barlad care oferea spre vanzare 1.600 tigarete provenite din infractiunea de contrabanda. Pe numele femeii a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, fapta prevazuta de art. 270 alin.3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img