joi, 28 martie, 2024

ISU VASLUI: “GHID DE AVIZARE – AUTORIZARE IN SPRIJINUL CETATENILOR”

Distribuie:

Publicat:

In sustinerea debirocratizarii si pentru facilitatea comunicarii informatiilor de interes pentru populatie, specialistii Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta au identificat solutii pentru proiectarea unei aplicatii informatice, sub forma unui ghid, usor de accesat si de utilizat, ce furnizeaza rapid raspunsuri legate de conditiile de avizare – autorizare si stabileste documentatia necesara pentru obtinerea acestor acte administrative.

Astfel, cu ajutorul acestui ghid, proprietarii sau beneficiarii constructiilor/amenajarilor (in cazul avizului/autorizatiei de securitate la incendiu) sau cei care detin sau administreaza adaposturi de protectie civila sau puncte de comanda (in cazul avizului/autorizatiei de protectie civila) au posibilitatea de a verifica daca acestea se incadreaza in categoriile de constructii care se supun acestor procese de avizare – autorizare.
 
Totodata, aplicatia ofera informatii legate de documentatia ce trebuie depusa in vederea emiterii, de catre inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta si cel al Bucuresti – Ilfov, a acestor acte administrative.
    
De asemenea, aceasta aplicatie contine un link prin intermediul caruia poate fi accesata lista verificatorilor de proiecte si a expertilor tehnici atestati in domeniul situatiilor de urgenta de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene.

     Mai multe detalii legate de acest ghid de avizare – avizare pot fi obtinute prin consultarea paginii web – www.igsu.ro, precum si de a inspectoratului judetean pentru situatii de urgenta Vaslui

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img