joi, 28 martie, 2024

Jocurile Paralimpice 2028 vor avea în program aceleaşi 22 de sporturi de la ediţiile 2020 şi 2024

Distribuie:

Publicat:

Jocurile Paralimpice din 2028 de la Los Angeles vor avea în program aceleaşi 22 de sporturi de la ediţia Tokyo 2020 şi de la cea din 2024 de la Paris, a anunţat luni Comitetul Internaţional Paralimpic (IPC), citat de EFE.

Cele 22 de discipline care fac parte din programul competiţiei sunt atletism, baschet, badminton, bowling, ciclism, fotbal, hochei pe iarbă în scaun cu rotile, hipism, scrimă, fotbal în 5, goalball, haltere, judo, înot, triatlon, kaiac-canoe, canotaj, rugby, tenis, tenis de masă, tir sportiv, tir cu arcul şi volei şezând, potrivit Agerpres.

"Stabilirea acestor sporturi pentru includerea lor la Jocurile Paralimpice de la Los Angeles (…) a fost o muncă foarte dificilă pentru consiliul de conducere al IPC, deoarece am primit 33 de cereri excelente", a declarat preşedintele IPC, brazilianul Andrew Parsons, într-un comunicat.

"Toate federaţiile internaţionale care au prezentat candidaturi trebuie felicitate pentru calitatea acestora, ceea ce subliniază că toate sporturile paralimpice sunt din ce în ce mai puternice. Sporturile pe care le-am inclus la Jocurile de la Los Angeles oferă un program sportiv competitiv şi atrăgător, care va arăta diversitatea mişcării paralimpice", a spus el.

Comitetul de organizare al Jocurilor poate propune unul sau mai multe sporturi spre a fi incluse la o dată ulterioară, pentru a fi luate în considerare de către consiliul de conducere al IPC.

Au fost propuse 33 de sporturi, un număr record până acum, dar includerea surfingului şi a escaladei va fi luată în considerare doar în cazul în care comitetul de organizare va decide să facă o cerere ce ar putea fi aprobată până la sfârşitul anului.

Conitnuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img