Judetul Vaslui sub atentionare de Cod Galben : Ploi abundente si vijelii – FOTO

0
6374

Începând cu ora 16:00 pe 28 mai și până la ora 16:00 pe 29 mai, județul Vaslui se va afla sub atenționare de cod galben de ploi abundente și vijelii, conform avertizărilor meteorologilor. În această perioadă, locuitorii din Vaslui și din alte zone ale Moldovei, estul Transilvaniei, Carpații Orientali și jumătatea de est a Carpaților Meridionali, trebuie să se pregătească pentru condiții meteorologice severe.

Se așteaptă ca ploile să fie însoțite de averse cu caracter torențial, iar cantitățile de apă vor atinge între 25 și 30 l/mp, în unele locuri putând depăși chiar 40-50 l/mp. Aceste precipitații intense vor putea duce la inundații locale, probleme în trafic și posibile avarii la infrastructură.

Acest cod galben vine într-o perioadă în care ploile abundente și vijeliile pot avea un impact semnificativ asupra comunităților locale, agriculturii și infrastructurii. Autoritățile locale din Vaslui sunt pregătite să intervină în caz de necesitate și îndeamnă cetățenii să rămână vigilenți și să colaboreze pentru a minimiza efectele adverse ale acestor fenomene meteorologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.