vineri, 29 martie, 2024

Julia Leferman, director general al Asociaţiei Berarii României: ‘Administratorul SGR va avea încheiate contracte cu peste 100.000 de operatori economici’

Distribuie:

Publicat:

Proiectul Sistemului de Garanţie-Returnare (SGR) este complex şi antrenează multe resurse, iar administratorul ReturRo va ajunge să aibă contracte comerciale încheiate cu peste 100.000 de operatori economici, a declarat, joi, într-o conferinţă de specialitate, Julia Leferman, reprezentant al Alianţei Producătorilor de Băuturi din România şi director general al Asociaţiei Berarii României.

"Este un risc pe care nu îl excludem (ca SGR să fie amânat, n.r.), dar 'din nou amânat' nu este o formulare pe care aş folosi-o, pentru că termenul de implementare este cel cu care am pornit după ce compania a fost licenţiată şi deci a intrat în etapa de construcţie. Proiectul este complex, antrenează foarte multe resurse, foarte mulţi operatori economici. Compania ReturRo va ajunge să aibă contracte comerciale încheiate cu peste 100.000 de operatori economici, dacă luăm în calcul producătorii, importatorii, comercianţii, deci operatorii din sectorul HoReCa şi apoi tot ce înseamnă zona de distribuţie şi transport, ceea ce în esenţă presupune un efort foarte mare la nivel logistic şi de organizare. Şi nu trebuie să neglijăm acest aspect. Etapele de construcţie sunt oarecum înlănţuite la rândul lor. Înregistrarea va fi urmată de o decizie privind infrastructura, de componenta de finanţare, implicit comanda materialelor, etapa de construcţie şi atunci orice întârzieri care pot apărea pe parcurs riscă să pună, într-adevăr, presiune pe acest termen de sfârşit de noiembrie. Lucrăm cu acest termen şi toate energiile se îndreaptă către a face posibil ca sistemul să pornească la 30 noiembrie. O informare mai clară cu privire la acest termen vom putea avea pe măsură ce avansăm în cursul acestui an, iar spre jumătatea anului vom şti cu mai multă claritate la ce stadiu de implementare suntem raportat la planul cu care lucrăm în prezent", a explicat Leferman, potrivit Agerpres.

Sistemul de Garanţie-Returnare va deveni funcţional în România începând cu data de 30 noiembrie 2023, iar de la acel moment, la cumpărarea unei băuturi din categoriile apă, băuturi răcoritoare, bere, vin sau băuturi spirtoase de la un comerciant, consumatorii vor plăti o garanţie de 0,50 lei, care va fi recuperată odată cu returnarea ambalajului.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img