joi, 28 martie, 2024

Jurnalisti ai postului Romania TV au primit CITATII pentru a se prezenta la Parchetul General

Distribuie:

Publicat:

Mai multi jurnalisti ai postului Romania TV au primit citatii pentru a se prezenta la Parchetul General, intr-un dosar de abuz in serviciu, cel mai probabil legat de inregistrate lui Sebastian Ghita difuzate in ultimele saptamani de postul de televiziune. Masura, fara precedent in istoria mass-media din Romania, este cosniderata de redactia Romania TV drept o tentativa de intimidare, dupa ce dezvaluirile lui Sebastian Ghita au dinamitat scena politica romaneasca, ducand la demisii si demiteri rasunatoare.

Intr-un comunicat de presa, redactia Romania TV isi exprima ingrijorarea fata de acest demers extrem de periculos pentru libertatea de expresie. Redam mai jos comunicatul:

“Redactia Romania TV a aflat cu surprindere ca zeci de jurnalisti ai postului sunt obligati sa se prezinte la audieri la Parchetul General in dosarul inregistrarilor lui Sebastian Ghita.

Consideram ca aceasta este una dintre formele de intimidare asupra celor care au avut curajul sa difuzeze dezvaluirile care au fost confirmate de autoritatile statului si care au determinat demisii si demiteri la cel mai inalt nivel. Singura vina a noastra, a tuturor jurnalistilor este ca lucram la Romania Tv si ca nu ne-am abandonat misiunea publica.

Consideram ca aceasta citare nu este intamplatoare in conditiile in care exact in aceste zile Procurorul General al Romaniei, domnul Augustin Lazar incrimineaza televiziunile care isi permit sa faca dezbateri despre justitie in care invitatii, politicieni si analisti, citam “dezinformeaza un popor incult”. Si tot in aceste zile, un grup de membri ai CNA, adica autoritatea investita cu calitatea de garant al interesului public, face presiuni si declaratii pentru a determina inchiderea postului de televiziune plasat pe prima pozitie ca audienta intre televiziunile de stiri din Romania.

Romania TV va continua sa colaboreze cu toate institutiile statului, sa raspunda solicitarilor acestora dar sa le si chestioneze in temeiul interesului public atunci cand constata ca demnitarii platiti din banii contribuabililor abuzeaza de functii.

Romania TV va continua sa isi indeplineasca cu misiunea de “caine de paza al democratiei” intrucat libertatea de exprimare garantata de Constitutie ne permite sa abordam orice subiect de interes public fara vreo restrictie sau teama de pedeapsa.

Facem apel la toate institutiile care vegheaza la democratie si libertatea de exprimare sa urmareasca cu atentie acest caz. De la Romania TV veti afla oricum in premiera orice informatie importanta despre modul in care autoritatile judiciare trateaza acest dosar.” se arata in comunicat. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img