luni, 2 octombrie, 2023

Kelemen Hunor, despre cei 50 de bani compensație la carburanți: A fost asumată de PNL, noi suntem solidari, că așa funcționează o coaliție

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi că ideea compensării preţului la carburant a fost agreată în primul rând de PNL şi de premier, ceilalţi membri ai coaliţiei au fost solidari cu ea şi mecanismele de aplicare a deciziei urmează a fi stabilite.

"Au fost mai multe variante pe masa coaliţiei săptămâna trecută şi acum două săptămâni şi, până acum, această idee a fost asumată, agreată, în primul rând de PNL şi de premier şi suntem solidari, că aşa funcţionează o coaliţie. Mecanismele de aplicare a acestei decizii vor fi stabilite de Ministerul Energiei, Ministerul Economiei şi Ministerul de Finanţe, dar nu vom umbla, până la urmă, la taxe şi la accize, la TVA şi la accize, ci va fi o compensare din bugetul statului pentru cei care vor aplica această reducere", a declarat Kelemen Hunor, la Digi 24, potrivit Agerpres.

El consideră că "marea majoritate a traderilor vor aplica această compensare", în contextul în care au fost discuţii cu reprezentanţii OMV şi Rompetrol.

Vicepremierul a spus că impactul bugetar va fi de până la 800-900 milioane lei pentru trei luni şi mecanismele de compensare vor fi cuprinse în actul normativ.

"Acest lucru înseamnă, deocamdată, pentru trei luni de zile, nu sunt convins că aşa va rămâne, dar este o primă perioadă pentru trei luni de zile. Pe de o parte. Pe de altă parte, vedem, efortul bugetar va fi de 800-900 până la un miliard de lei pentru trei luni. (…) În acest moment, într-adevăr, atât am putut asuma de la bugetul de stat, pentru trei luni de zile, dar eu recunosc că au fost mai multe variante de lucru pe masa coaliţiei", a afirmat Kelemen.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img