vineri, 19 aprilie, 2024

Kievul refuză o încetare a focului: Este o bombă cu ceas. Pe acest lucru insistă Rusia pentru a ‘îngheţa conflictul’, pentru a-şi conserva controlul

Distribuie:

Publicat:

Până la retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei nu poate fi vorba despre niciun fel de "planuri de pace", care să includă prevederi privind o "încetare imediată a focului", a declarat marţi Mihailo Podoliak, consilier al şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, citat de Interfax-Ukraina.

"O 'încetare imediată a focului' este o bombă cu ceas. Pe acest lucru insistă Rusia pentru a 'îngheţa conflictul', pentru a-şi conserva controlul asupra teritoriilor ocupate şi a-şi consolida capacitatea militară", afirmă Podoliak într-un mesaj pe Twitter.

"În nouă ani (care s-au scurs din 2014, când Moscova a început de fapt agresiunea împotriva Ucrainei prin anexarea Crimeii şi instigarea conflictului din Donbas – n.r.), noi am aflat costul sângeros al 'încetării focului'. De aceea, niciun fel de 'planuri de pace' nu pot exista înainte de retragerea trupelor ruse din Ucraina", a subliniat consilierul preşedinţiei de la Kiev în mesajul său.

Rusia mizează pe implementarea unui astfel de scenariu, susţine el, adăugând că Kievul nu va fi de acord cu niciun fel de "plan de pace" până când nu vor fi îndeplinite condiţiile sale.

Anterior, Mihailo Podoliak a declarat că orice plan de pace, care prevede doar o încetare a focului şi continuarea ocupării teritoriilor ucrainene de către Rusia, nu poate duce decât la o nouă etapă a genocidului rusesc împotriva ucrainenilor, notează Interfax-Ukraina.

Continaurea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img