marți, 5 martie, 2024

Kremlinul acuză Ucraina de atac terorist: Primarul instalat de ruși în orașul cu cea mai mare centrală nucleară din Europa, la un pas de moarte

Distribuie:

Publicat:

Kremlinul i-a acuzat luni pe naționaliștii ucraineni că au comis un "atac terorist" împotriva unui oficial instalat de Rusia în sudul Ucrainei, relatează agenția de presă AFP.

Andrey Șevciuk a fost numit primar al orașului Energodar, în regiunea Zaporojie, după ce trupele rusești au preluat controlul orașului. În acest oraș se află cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Duminică, Șevciuk și cei doi paznici ai săi au fost răniți într-o explozie în timp ce intrau într-o clădire. "Elementele naționaliste ucrainene folosesc astfel de metode", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor de la Moscova.

Un oficial al poliției locale, Alexei Selivanov, a declarat pentru agenția de știri de stat rusă RIA Novosti că Șevciuk a "suferit arsuri și răni", dar că viața lui și viețile gărzilor sale de corp nu sunt în pericol.

El a precizat că oficialul pro-Moscova a fost ținta unui dispozitiv exploziv amplasat într-un dulap de tablouri electrice.

Oraș de aproape 50.000 de locuitori, Energodar a fost construit în anii 1970 în jurul centralei nucleare, situată pe râul Dnipro.

COntinuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img