vineri, 19 aprilie, 2024

Kremlinul speră că Marea Britanie va avea o “revelaţie politică” după demisia lui Boris Johnson

Distribuie:

Publicat:

Kremlinul a apreciat marţi că fostul ministru de externe britanic Boris Johnson a contribuit la deteriorarea relaţiilor dintre Marea Britanie şi Rusia şi că acum Moscova aşteaptă ca Londra să aibă "o revelaţie politică", informează Reuters şi TASS.

Otrăvirea unui fost agent dublu rus şi a fiicei sale în oraşul englez Salisbury, în martie, a declanşat o criză în relaţiile dintre Moscova şi Londra, iar autorităţile britanice au anunţat luni că Dawn Sturgess (44 de ani) a murit duminică după ce a fost otrăvită cu acelaşi agent neurotoxic la care au fost expuşi fostul spion rus Serghei Skripal şi fiica sa Iulia.

Rusia respinge acuzaţiile Marii Britanii privind amestecul său în aceste cazuri, iar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marţi că Moscova speră că raţiunea va avea acum câştig de cauză.

"Aşteptăm, să spunem aşa, ca Marea Britanie să aibă o revelaţie în această problemă", a declarat Peskov în faţa jurnaliştilor. "Mai devreme sau mai târziu ne aşteptăm la nişte explicaţii sau argumente rezonabile cu privire la recenta situaţie din Salisbury şi cea care i-a urmat", a adăugat el. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img