marți, 26 septembrie, 2023

Leoni intenționează să vandă divizia de cablaje

Distribuie:

Publicat:

Leoni explorează vânzarea sau listarea diviziei care produce fire şi cabluri, ca parte a procesului de revizuire a structurii grupului, a anunţat directorul general, Aldo Kamper, transmit Automotive World, DPA şi Reuters potrivit Agerpres.

Leoni va separa divizia de sisteme de cabluri (WSD) de divizia care produce fire şi cabluri (WCS) şi va explora o vânzare parţială sau va demara o Ofertă publică Iniţială (IPO) a WCS. 

Miercuri dimineaţă, acţiunile Leoni înregistrau un avans de 5,2% la Bursa de la Frankfurt. 

"Avem nevoie de fonduri pentru a investi în divizia noastră de sisteme de cabluri. Credem că ambele divizii vor beneficia de pe urma separării", a declarat Kamper. 

Luna trecută, Leoni a anunţat că explorează toate opţiunile pentru a-şi asigura viitoarea finanţare, după ce a raportat pierderi nete de 132 de milioane de euro în primul trimestru din 2019. 

Producătorul german de cabluri auto Leoni a abandonat în martie ţinta de profit pe 2019, anunţată în februarie, şi a informat că va face concedieri şi posibil va vinde active. 

În februarie, compania estima pentru 2019 un profit înainte de taxe şi dobânzi de 100 – 130 de milioane de euro, în scădere faţă de 144 de milioane de euro în 2018, dar în martie a anunţat că nu-şi va îndeplini acest obiectiv şi va stabili unul nou. 

Ca parte a planului de restructurare, prezentat în linii mari încă de anul trecut, compania va renunţa la aproximativ 2.000 din cei peste 90.000 de angajaţi pe plan global. 

"Evoluţiile de la sfârşitul anului fiscal 2018 şi în special cele din primele două luni din acest an ne-au făcut să înţelegem că trebuie să acţionăm mai rapid şi mai decisiv pentru a readuce Leoni în grafic", a afirmat Aldo Kamper, care este din septembrie director general. 

El şi echipa sa vor lua în considerare toate opţiunile pentru afacere, care înregistrează vânzări anuale de până la 500 de milioane de euro. 

În decembrie, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că producătorul de cabluri auto Motherson Sumi a demarat discuţiile cu Leoni pentru o posibilă fuziune între cele două companii. 

Motherson Sumi, companie cu sediul în India şi o capitalizare de piaţă de 7,1 miliarde dolari, caută de ceva vreme o ţintă de achiziţie importantă în Europa cu ajutorul unei bănci de investiţii şi încă nu a pus la punct finanţarea pentru o posibilă tranzacţie cu Leoni, care ar urma să aibă o valoare de peste un miliard de euro, a declarat una dintre surse. 

Deocamdată structura exactă a unei tranzacţii nu este clară şi este posibil ca discuţiile să nu se finalizeze printr-un acord, au adăugat sursele. 

În România, Leoni are 11.700 de angajaţi şi trei fabrici, în Arad, Bistriţa şi Piteşti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img