Corpul feminin este mai solicitat când este supus efortului fizic, cel puţin zona bustului are de suferit dacă nu porţi bustieră specială de susţinere. Iată de ce trebuie să ştii aceste lucruri despre cum reacţionează corpul în timpul mişcării, în timp ce alergi.
Dacă ai un bust generos, probabil că ştii că ai nevoie de echipament de sport special şi de atenţie sporită. Sigur ai simţit şi tu disconfort atunci când ai trecut la alergat pe bandă sau ai alegat ori ai făcut jogging în parc. În caz că nu ştiai, în 2013, s-a făcut o cercetare pe participantele la Maratonul Londonez, iar în urma sondajului, a reieşit că 32% dintre femei au simţit dureri ocazionale la nivelul sânilor. Dintre acestea, 17% au redus durata antrenamentor din cauza durerilor. Studii legate de sănătatea sânilor se tot fac, tehnologia ajută când vine vorba despre cele mai bune sutiene şi bustiere, şi se pare că joggingul şi alergatul sunt aliaţi de temut împotriva cancerului la sâni, dar este ceva ce este posibil să nu ştii.
Cât de mult se mişcă sânii
Există studii dedicate mişcării sânilor. La Universitatea din Portsmouth, Marea Britanie, s-a descoperit că sânii se mişcă nu doar sus-jos, stânga-dreapta, ci descriu o mişcare în opt, scrie clickpentrufemei.ro. Sus, jos, faţă, spate şi în cerc. Sânii sunt compuşi din ţesut adipos specific, însă nu sunt muşchi. Nu au o structură rigidă. În concluzie, sânii tăi se mişcă pe trei planuri atunci când alergi.
Cum influenţează viteza cu care mergi sau alergi
Este foarte posibil să fi conştientizat că atunci când mergi alert sau alergi cu viteză mare, sânii tăi se mişcă proporţional cu viteza ori cu volumul de mişcare efectuat. Ce trebui să înţelegi de aici? Că indiferent dacă mergi la pas, lent, ori alergi, trebuie să porţi echipament de susţinere pentru sâni. Nu renunţa la bustieră! Sânii tăi se mişcă la maximum, oricum!