joi, 23 martie, 2023

Luni incepe scoala, iar la Vaslui sute de catedre erau neocupate

Publicat:

Aproape 500 de posturi din invatamant sunt neocupate in Vaslui, cu doar cateva zile inaintea inceperii noului an scolar. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judetean (ISJ) Vaslui, un numar de 497 de catedre in invatamant, din care 200 complete, sunt neocupate in judetul Vaslui, dupa ce sefii invatamantului vasluian nu au reusit sa gaseasca profesori, invatatori sau educatori in urma numeroaselor sedinte organizate in ultima luna.

[rssposition position='1673449089' template='list']

Cu toate acestea, conducerea ISJ sustine ca noul an scolar va debuta cu toate aceste posturi ocupate astfel incat nu va exista nicio clasa care sa nu aiba profesor la catedra.

„Dupa ultima sedinta publica pe care am organizat-o la nivelul Inspectoratului pe 11 septembrie, au ramas vacante 200 de catedre complete si 297 incomplete. Pana la sfarsitul acestei saptamani, candidatii care nu au indeplinit conditiile de a participa la aceasta ultima sedinta au avut posibilitatea de a-si depune dosarele direct la scolile unde sunt posturi libere si doresc sa predea. In urmatoarele doua zile se vor face incadrarile de catre conducerile unitatilor de invatamant astfel incat, pe 16 septembrie, sa nu avem catedre libere”, a declarat, pentru Mediafax, inspectorul pe managementul resurselor umane din cadrul ISJ Vaslui, Gheorghe Fluieras.

Potrivit acestuia, in aceasta ultima etapa de incadrare vor putea fi incadrati inclusiv cei care au luat note de 2 sau 3 la examenul de titularizare, acestia fiind considerati profesori calificati odata ce sunt absolventi de facultate.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite