marți, 5 decembrie, 2023

“Mami nu ne-a vrut, de aia a plecat!” Povestea sfâșietoare a cinci frați din Prahova, îngropați în foamete și sărăcie

Distribuie:

Publicat:

Copilăria lui Alin, Ionuț, Ana Maria, Andrei și Eugen nu este deloc una fericită. Au fost lăsați în urmă de mama lor, care a ales să plece cu alt bărbat și să-i abandoneze. Tată au, dar acesta pare să fie absent, preocupat mai mult de alcool decât de grija pentru copiii săi. Cu toate acestea, ei au unul pe altul și se sprijină reciproc în aceste vremuri dificile.

Trăiesc într-o casă modestă în comuna Tătaru, județul Prahova. Cel mai mare dintre ei are doar 13 ani, în timp ce cel mai mic are doar 6 ani. Locuința în care stau este într-o stare avansată de degradare, cu pericolul ca ea să se prăbușească asupra lor. Bunică lor, care ar putea fi un sprijin, este neputincioasă, paralizată în urma unui accident vascular. Tata lor, în loc să se ocupe de binele copiilor, pare să fie prins în viciul alcoolului.

Viața lor este extrem de dificilă, mai ales noaptea, când frigul îngheață oasele. Cu toate acestea, ei se protejează unul pe altul și încearcă să supraviețuiască împreună. Singura lor sursă de mâncare caldă este reprezentată de ajutorul primit de la vecini, primărie sau biserică.

Acești copii nu au cunoscut niciodată iubirea unei familii adevărate și nici grija unui părinte. Ei știu că mama lor i-a abandonat și că ea nu i-a mai dorit. Cuvintele lor sunt într-adevăr cutremurătoare: “Mami ne-a părăsit și nu i-a mai păsat de noi!”.

În aceste circumstanțe grele, Protecția Copilului a decis să se implice și să investigheze cazul celor cinci frați. Acești copii au nevoie de ajutor și sprijin pentru a avea șansa la o copilărie mai bună și la un viitor mai luminos.

„I s-a pus în vedere tatălui să se ocupe așa cum trebuie de micuți, altfel îi va pierde. Să lase viciile și să fie un părinte responsabil. Noi, comunitatea, facem ce putem pentru a-i ajuta. O masă caldă, rechizite, ghiozdane ca să nu abandoneze școala. Am promisiunea că într-o lună, o lună și jumătate, vom putea aduce un container, ca să nu îi prindă iarna în casa aceea care stă să cadă pe ei. Frățiorii aceștia nu meritau o așa soartă. Să fim cât mai mulți oameni buni și să le arătăm că există lumină și speranță în viață. Vrem să le refacem căsuța fiindcă, oricât de dărăpănată ar fi, pentru ei înseamnă „acasă”, a mărturisit Ionuț Popa, primarul comunei, potrivit Observatorul Prahovean.

UPDATE :

Cu aproximativ două luni în urmă, am relatat povestea emoționantă a cinci frați din Prahova care au fost nevoiți să lupte pentru supraviețuire. Abandonați de mamă și crescuți cu greu de tată, acești copii au trăit într-un adăpost care cu greu putea fi numit casă, fiind nevoiți să se roage la icoană pentru a scăpa de frig. Dormeau împreună într-o cameră mică, cu acoperișul deteriorat și pereți prin care pătrundeau ploaia și gerul. Povestea lor a impresionat mulți oameni, dar un singur om a ales să-i ajute și să le ofere o casă demnă de ei.

Astăzi, găsim acești cinci copii într-o altă lumină, mai curați, mai frumoși și mai fericiți ca niciodată. Cel mai important aspect este că acești copii locuiesc acum într-o casă adevărată, unde nu mai intră ploaia, nu mai bate vântul, și nu mai există pământ pe jos. Camera mică, care odinioară nu avea niciun acoperiș și servea și ca bucătărie, a fost transformată într-o cameră caldă.

Chiar dacă au doar 12 ani, Alin știe prea bine că speranța este singura șansă de a scăpa de sărăcie, de la care nu a fost ferit de la naștere.

În sfârșit, acești copii au o cameră a lor, cu un acoperiș deasupra, podea de parchet, o sobă sănătoasă și câteva jucării care colorează griul în care s-au obișnuit să trăiască.

Ceea ce este pentru majoritatea dintre noi o normalitate, pentru ei este un lux adevărat. În timp ce se luptau cu foamea, acești copii nici nu visau că vor avea un loc la masă într-o bucătărie cu toate dotările.

Primarul localității a angajat un asistent social care îi ajută cu treburile casnice și îi învață cum să trăiască într-o casă normală. În plus, din bucătărie, pot intra în baie, un loc care îi fascinează cel mai mult, și nu își imaginau că vor avea apă caldă în propria casă.

Visul acestor copii, transformat în realitate de oameni cu inimă mare, i-a scos la suprafață exact când aveau cea mai mare nevoie. Datorită sărăciei extreme, micuții riscau să fie despărțiți și trimiși în orfelinate.

Cu toate acestea, primarul localității a găsit o soluție pentru a ajuta această familie. Cei cinci frați sunt îngrijiți doar de tatăl lor, care se descurcă cu greu, așa că primarul a angajat un asistent social pentru a merge periodic în casa lor și a-i ajuta cu treburile casnice. În acest fel, acești copii primesc îndrumarea și sprijinul de care au nevoie pentru a se adapta la viața într-o casă normală.

Primarul a declarat: “Sincer, nu am crezut că vom ajunge aici atât de rapid, în mai puțin de o lună am reușit să schimbăm soarta acestor copii și să le oferim un viitor mai bun. Am decis să angajăm un asistent personal care să aibă grijă de acești copii începând cu 1 ianuarie, deoarece nu există o doamnă în casă care să poată ține situația sub control. Le mulțumim asociației care ne-a sprijinit, echipei Kanal D pentru mediatizare și tuturor celor care ne-au ajutat să oferim acestor copii un viitor fericit.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img