marți, 5 decembrie, 2023

“Mami, plec”. La doar 19 ani, Alexandru a ales să moară, după ce a pierdut 3.000 de lei la păcănele. A ars ca o torță sub privirile indiferente ale trecătorilor

Distribuie:

Publicat:

O tragedie îngrozitoare s-a petrecut recent în orașul Râmnicu Vâlcea, unde un tânăr de doar 19 ani și-a dat foc într-o zonă aglomerată între liceu și o sală de jocuri, murind sub privirile indiferente ale trecătorilor. Nimeni nu a intervenit pentru a-l salva, iar această situație cutremurătoare ar fi putut fi prevenită dacă legile privind jocurile de noroc din România ar fi fost respectate.

Scenariul tragic s-a derulat în doar câteva minute. La ora 8:52 dimineața, într-o zonă intens circulată a orașului, Alexandru, un tânăr de 19 ani, părea să privească dezorientat în jurul său. Fără să ezite, și-a pus în aplicare un plan sinistru. Trecătorii din apropiere continuau să-și vadă de activitățile lor, fără să bage de seamă ceea ce se întâmpla. La 8:54, un martor a sunat la numărul de urgență 112, dar, din nefericire, era deja prea târziu.

Ardând ca o torță umană, Alexandru a suferit această tragedie teribilă în fața casei de pariuri, la câțiva pași distanță de liceul unde își făcuse studiile. Se pare că tânărul pierduse suma de 3.000 de lei la jocurile de noroc, un eveniment care i-a îndemnat gestul disperat. Familie lui este zguduită de suferință.

Mama lui Alexandru a spus: “Nu știm ce s-a întâmplat cu el de când a plecat dimineața de acasă. Nu a mai răspuns la telefon și n-a dat nicio veste. A spus: “Mami, plec să mă întâlnesc cu niște băieți, iar apoi mă duc.” A vorbit despre a se întâlni la un restaurant pentru un post, dar nu știm exact care restaurant.”

Desigur, această tragedie a avut un impact profund asupra comunității. Alexandru a fost un tânăr iubit de cei din jurul său, un copil care era cunoscut pentru afecțiunea sa și care nu avea alte vicii în afară de fumat.

Directoarea Colegiului Economic Râmnicu Vâlcea, Maria Păuşescu, a adăugat: “El a fost elevul nostru și s-a transferat la liceul tehnologic în clasa a 11-a în februarie 2022.”

Autoritățile, inclusiv pompierii militari, au intervenit rapid pentru a stinge incendiul cauzat de acest gest tragic, dar, din nefericire, Alexandru a fost declarat decedat.

Reacția trecătorilor la această tragedie arată o realitate dureroasă despre societatea noastră. Psihologul Radu Leca a comentat: “Un copil a avut nevoie de ajutor, dar nimeni nu s-a implicat. Oamenii adesea nu intervin din comoditate sau frică, dar, în schimb, folosim telefoanele mobile pentru a filma astfel de incidente, căutând aprecieri pe rețelele de socializare.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img