sâmbătă, 20 aprilie, 2024

MANIFESTARI INEDITE ORGANIZATE DE MUZEUL BARLADEAN

Distribuie:

Publicat:

In intervalul 12-21 mai 2017, la Barlad se va derula programul „ Zilelor Culturale ale Barladului „  care au ajuns la cea de a XXXII-a editie. Vor fi 10 zile in care oameni de cultura, cercetatori din tara si strainatate vor participa la manifestarile propuse pentru acest important eveniment.    
                         
Muzeul “Vasile Parvan” are deosebita onoare de a deschide aceasta sarbatoare,prin organizarea celei de a XIII-a editii a „ Sesiunii Nationale de Comunicari Stiintifice”.  Pe 12-13 mai, specialistii din tara si Republica Moldova prezinta si vor dezbate problematici legate de preocuparile si realizarile din domenii diferite de cercetare. Astfel la sectia de arheologie-istorie participantii ne propun doua teme: pentru sectiunea preistorie tema este „ Noi contributii in cercetarea preistoriei”, iar pentru perioada primului mileniu crestin tema „Arheologia mileniului I d. Chr. la est si vest de Prut”. Departamentul astronomie ne propune tema „Momente importante in istoria astronomiei romanesti”,  iar sectia memorialistica, ne invita la o intoarcere in timp, prin „Marturii documentare . Corespondenta de razboi”. .In cele doua zile, de la debutul Zilelor Culturale, muzeul propune iubitorilor sai si alte doua evenimente. Este vorba de concertul instrumental, sustinut vineri,12.05.2017, la orele 20,30, la Pavilionul “Marcel Guguianu”, de violonistul Radu Ropotan si pianista Liliana Iacobescu. In concert vom putea asculta lucrari de W.A. Mozart, J. Brahms, G. Faure, E. Chausson, H. Wieniawski. 
                                                              
Sambata 13.05.2017, ora 11,00, iubitorii de arta sunt invitati la vernisajul expozitiei „ Valori” , a artistului barladean Valentin Stoian.

 Organizatorii spera ca  aceasta oferta cultural-stiintifica, atat de generoasa, sa fie pe placul publicului , iar acesta, sa se afle in numar cat mai mare in salile muzeului, in zilele de 12-13 mai.Intrarea este libera la toate evenimentele.
         

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img