sâmbătă, 1 aprilie, 2023

Publicat:

Marian Vanghelie a fost retinut pentru 24 de ore de catre procurorii DNA.

UPDATE: A ajuns in arestul politiei.

Edilul a fost dus apoi in catuse in Arestul Politiei Capitalei. Marian Vanghelie a fost scos incatusat din sediul DNA si transportat cu duba in Arestul Politiei Capitalei.

Varul lui Marian Vanghelie, soferul si o apropiata a acestuia au fost retinuti pentru 24 de ore de procurorii DNA.

Tot joi seara, in jurul orei 22.00, Marian Vanghelie a fost scos din sediul Primariei Sectorului 5 si dus la audieri la DNA.

Marian Vanghelie a fost ridicat, joi, de mascati intr-un dosar privind privind atribuirea de contracte publice in mod ilegal. Mai multe perchezitii au avut loc, joi, la sediul Primariei Sectorului 5 si la locuinta primarului Sectorului 5.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, incepand cu anul 2007, Marian Vanghelie l-a ajutat pe Marian Dumitru sa obtina contracte pentru lucrari publice in valoare de 2 miliarde de lei. In schimbul ajutorului, primarul Sectorului 5 percepea un comision de aproximativ 20% din valoare.

„In perioada 2007 – prezent, Vanghelie Marian-Daniel, in schimbul unor foloase materiale, l-a ajutat pe Dumitru Marin sa obtina, pentru societatile pe care acesta din urma le controleaza, acordarea a numeroase contracte de lucrari publice, contracte in valoare totala de sumei de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea si plata contractelor de executie de lucrari publice Vanghelie Marian-Daniel percepe un „comision” de aproximativ 20% din valoarea contractelor incheiate intre Primaria sectorului 5 si institutii din subordinea acesteia, pe de o parte, si societatile controlate de catre Dumitru Marin, pe de alta parte. Acest „comision” este platit de catre Dumitru Marian catre Vanghelie Marian-Daniel prin intermediul unor persoane apropiate lui celor doi, respectiv prin intermediul lui Dinut Daniel-Nicolae si Niculae Mircea-Sorin”, sustin procurorii.

Potrivit anchetatorilor, acest comision a fost platit, in parte, si sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, incheiate de catre PREMIER PALACE S.R.L. (societate controlata, prin intermediul unor societati tip off-shore, de catre Dumitru Marin) si societati comerciale controlate, prin interpusi, de catre Vanghelie Marian-Daniel, contracte in temeiul carora cea dintai firma platea celor din urma sume semnificative de bani. De asemenea, beneficiare a unor astfel de contracte au fost societatile Bucuresti S.A., Fashion Brand Management S.R.L. (la ambele asociat fiind Niculae Mircea-Sorin, cea din urma fiind administrata in fapt de catre Niculescu-Mizil-Stefanescu Oana, parlamentar), CALEX BUSINESS S.R.L. (societate controlata de catre Bodea Tiberiu, apropiat al lui Vanghelie Marian-Daniel) si Economat Sector 5 S.R.L. (director general Ciocan Laura, persoana apropiata lui Vanghelie Marian-Daniel).

Procurorii mai noteaza ca garantarea platii „comisionului” de 20% din valoarea contractelor publice, Dumitru Marin a cedat controlul societatii comerciale SPLAI S.A. (societate are in proprietate numeroase imobile cladiri si terenuri) unor persoane apropiate lui Vanghelie Marian-Daniel. Este vorba despre Murgoci Adrian, soferul lui Vanghelie.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite