marți, 16 aprilie, 2024

Marine Le Pen TUNA SI FULGERA: “Trebuie sa INCHIDEM GRANITELE”

Distribuie:

Publicat:

Marine Le Pen, candidata Frontului National la alegerile prezidentiale din Franta, favorita la intrarea in turul 2, a sustinut o conferinta de presa pe tema atacului terorist de joi seara de la Paris, cerand masuri radicale in domeniul combaterii terorismului. Le Pen a afirmat ca situatia este “oribila”, “foarte grava”, iar francezii trebuie sa ramana uniti si determinati, sa lupte cu amenintarea terorista. In opinia candidatei, viitorul presedinte trebuie sa protejeze natiunea. “Gata cu autosuficienta si fatalismul. Trebuie sa terminam cu asta“, a declarat Le Pen, care a solicitat restaurarea granitelor nationale si a acuzat guvernele ultimilor 10 ani ca au avut “numai esecuri”.

“Trebuie reinventata politia si refacuta din temelii. Trebuie angajati oameni. Trebuie sa ne pazim granitele noastre si sa aratam si ospitalitatea franceza celor care ne respecta si nu vin la noi sa omoare oameni si sa imprastie teama”, a mai declarat Marine Le Pen. Candidata Frontului National a mai afirmat ca “ideologia islamista nu este franceza”, iar “predicatorii si cei care imprastie ura trebuie expulzati de urgenta”, alaturi de toti cei care sunt monitorizati de serviciilor secrete. De asemenea, Le Pen este de parere ca Franta ar trebui sa-si limiteze legaturile diplomatice si economice cu tarile care ar sustine fundamentalismul islamic, printre care Arabia Saudita si Qatar.

Un politist a fost ucis si alti doi raniti, joi seara, pe Champs Elysees, la Paris, de un atacator inarmat, care a fost la randul sau impuscat mortal de fortele de securitate. Incidentul are loc la trei zile inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale din Franta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img