marți, 5 decembrie, 2023

Miliardarul chinez Jack Ma va ceda controlul asupra fintech-ului Ant Group

Distribuie:

Publicat:

Fondatorul gigantului chinez din domeniul comerţului electronic Alibaba, Jack Ma, va ceda controlul asupra Ant Group, cel mai mare fintech din lume, în cadrul unui proces de restructurare prin care miliardarul vrea să pună capăt presiunii organismelor de reglementare care a început în urmă cu doi ani, după anularea listării la bursă a Ant Group, informează Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

Ant Group este firma care operează aplicaţia de plăţi mobile Alipay, cea mai mare din lume, cu peste un miliard de utilizatori.

Într-un comunicat de presă publicat sâmbătă, Ant Group, cu o gamă variată de operaţiuni de la consumer lending şi până la distribuirea de produse de asigurări, a informat că Jack Ma şi ceilalţi nouă mari acţionar au căzut de acord când vine vorba de exercitarea drepturilor de vot, urmând să voteze în mod independent.

"Niciun acţionar, singur sau împreună de alte părţi, nu va avea controlul asupra Ant Group", după restructurare, a precizat compania.

Comunicatul dezvăluie şi structura anterioară a acţionariatului societăţii, conform căreia Jack Ma controla, "indirect", 53,46% din acţiunile Ant Group. "În consecinţă, Jack Ma era considerat drept persoana care controla Ant Group înainte de ajustare", potrivit comunicatului grupului.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img