vineri, 29 martie, 2024

Ministru din Guvernul Grindeanu ACUZAT ca l-a plagiat pe Mihai Razvan Ungureanu

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, si-a plagiat teza de doctorat sustinuta in 2007 la in anul 2007 la Universitatea Libera Internationala Moldova, institutie de invatamant privata din Chisinau. In lucrarea cu titlul “Impactul Corporatiilor transnationale asupra proceselelor de integrare economica a Romaniei in UE”, Iordache foloseste un interviu acordat de Mihai Razvan Ungureanu, pe atunci ministru de Externe, pentru agentia de presa a statului Rompres, actualul Agerpres.

Florin Iordache plagiaza interviul acordat de Mihai Razvan Ungureanu fara a folosi ghilimele sau a preciza sursa, de alfel un sfert din articolele trecute in bibliografie sunt scrise de el insusi, iar 10% sunt comunicate de presa si rapoarte.

“Lucrarea de doctorat a lui Florin Iordache, pe care am consultat-o, este una scurta, avand numai 130 de pagini. Teza ajunge la 180 de pagini, dupa ce actualul ministru al Justitiei adauga sinteza rezultatelor obtinute, concluziile si un numar de 32 anexe – in majoritate tabele luate din alte surse, cum ar fi institutul de statistica al UE, Eurostat, sau Institutul National de Statistica al Romaniei si la care demnitarul nu a avut vreo contributie”, scrie Romania Libera care a sesizat plagiatul ministrului.

De asemenea, in intreaga lucrare, Florin Iordache “indica sursele lacunar (atunci cand o face), nu foloseste ghilimele cum trebuie (acestea lipsesc aproape cu desavarsire din intreaga lucrare), dar mai ales isi insuseste pagini intregi fara sa faca trimiteri la autorul lor”.

Interviul sustinut de Mihai Razvan Ungureanu este plagiat la finalul lucrarii de doctorat. Florin Iordache foloseste patru pasaje pe care le plagiaza masiv avand doar o mica schimbare de topica, scotand unele nume proprii sau transformand vorbirea directa a lui Mihai Razvan Ungureanu in vorbirea indirecta a tezei de doctorat.

Florin Iordache a refuzat sa comenteze acuzatiile de plagiat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img