miercuri, 17 aprilie, 2024

Muzeul Județean Vaslui: Simpozionul National Femei Celebre ale Romaniei

Distribuie:

Publicat:

Muzeul Județean ,,Ștefan cel Mare” Vaslui, alături de Consiliul Județean Vaslui, organizează cea de a IV-a ediție a Simpozionului Științific Național „Femei celebre ale României”. Eveniment unic în țară, acesta se va desfășura pe parcursul a două zile, respectiv 8 și 9 martie 2022, începând cu ora 10:00, în sala „Arta” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

Inițiat în anul 2019, Simpozionul național „Femei celebre ale României”  se dorește a fi un bun prilej de celebrare a femeii puternice, creative, inovatoare, hotărâtă și învingătoare. Sunt aduse în memorie predecesoarele noastre, personalități emblematice, care și-au pus amprenta asupra istoriei naționale și internaționale în toate domeniile: artistic, cultural, politic, social, științific.

Pentru acest eveniment și-au anunțat prezența istorici și cercetători de la importante instituții din țară: Institutul de Istoria Artei „George Oprescu” București, Facultatea de Istorie a Universității din București, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Muzeul Național de Istorie a României, Fundația „Mareșal Alexandru Averescu” Buzău, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Consiliul Național Pentru Studierea Arhivelor Securității, Muzeul Municipal Câmpulung, Arhivele Naționale ale României, Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară, Muzeul de Arheologie și Istorie Națională din Constanța, Institutul de Cercetări Socio-Umane „C. S. Nicolăescu-Plopșor” Craiova, Muzeul Casa Mureșenilor din Brașov, Biblioteca Națională a României, Serviciul Județean al Arhivelor Naționale Iași, Muzeul Național de Artă Contemporană al României.

Organizatori:

• prof. dr. Ramona Maria MOCANU, directorul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui

• Anca Iuliana IORDACHI, muzeograf la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui

Evenimentul va fi transmis online pe pagina Facebook a instituției.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img