vineri, 29 martie, 2024

Nicolicea face praf motiunea impotriva lui Tudorel Toader: ‘Cum sa voteze PSD bazaconia asta?’

Distribuie:

Publicat:

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, marți, că textul moțiunii simple prin care Opoziția cere demisia lui Tudorel Toader este un pamflet, întrebându-se cum să voteze PSD o asemenea „bazaconie” în care scrie „PSD luați mâinile murdare de pe justiție”.

Întrebat, marți la Antena 3, ce șanse de succes are moțiunea simplă a Opoziției, dacă vor fi adoptate modificările la OUG 7, una dintre criticile PNL și USR aduse lui Toader, Eugen Nicolicea a răspuns, potrivit Mediafax: „Nu se desumflă deloc. Ba dincontră OUG 7 care nu e nici măcar nominalizată, probabil că nu știau numărul ei, e doar un pretext, nu un subiect clar în această moțiune. Moțiunea e scrisă ca un pamflet. Pe urmă tot în moțiune se vorbește de mantre. A fost un menaj care nu are nicio legătură cu o moțiune. O moțiune nu poate să fie un punct de vedere al Camerei cu bazaconiile scrise acolo. Cum să țină cont Guvernul de îndemnul «PSD luați mâinile murdare de pe justiție»? Cred că pentru un editorial ar merge sau un pamflet”.

Acesta a adăugat că și în cazul în care moțiunea simplă e adoptată de Camera Deputaților, singurul care îl poate demite pe ministrul Justiției este premierului.

„Chiar există o decizie a CCR care spune că o moțiune simplă nu poate să aibă efectele unei moțiuni de cenzură. Singurul care poate să genere înlocuirea unui ministru nemulțumit de activitatea lui este premierul. Da, dacă și textul te îndeamnă la așa ceva, dacă textul e un pamflet, nu poți să își dai demisia. Dacă textul voia să aibă succes trebuia să fie un text care să adune voturi cam de la toate partidele. Cum să voteze PSD bazaconia asta cu «PSD luați mâinile murdare de pe justiție»?”, a conchis deputatul PSD.

Camera Deputaților dezbate, marți, de la ora 16.00, moțiunea simplă inițiată de grupurile parlamentare ale PNL și USR împotriva lui Tudorel Toader, iar votul va fi dat miercuri. Opoziția îi reproșează ministrului Justiției „campania” împotriva Laurei Codruța Kovesi. Liberalii invoca și faptul că Tudorel Toader a împlinit cele mai puţine puncte din promisiunile făcute în programul de guvernare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img