vineri, 29 martie, 2024

Nicusor Dan: “Nu-mi aduc aminte ce am facut cu banii”

Distribuie:

Publicat:

Declaratia de avere a liderului USR Nicusor Dan ridica multe semne de intrebare. Acesta a declarat in numeroase randuri ca locuieste intr-o garsoniera inchiriata in zona Piata Gorjului, alaturi de partenara sa de viata si copilul lor, potrivit bugetul.ro.

Cu toate acestea, actualul deputat a cumparat in anul 2007, in perioada de boom imobilar, 7.460 mp teren intravilan in Predeal. Acesta a fost achitat partial cu un credit obtinut de la Garanti Bank de 72.791 euro, restul de bani, in jur de un milion de euro fiind platiti din economiile lui Nicusor Dan.

In acea perioada, bancile acordau in general credite ipotecare pentru terenuri conditionand acordarea lui de constructia pe teren a unui imobil in urmatorii cinci ani. Nicusor Dan a obtinut acest credit, dar nu a construit nimic pe acel teren. Nu este clar nici ce suma a fost platita de liderul USR pentru teren.

Totodata, in declaratia lui de avere este stipulat ca ar fi primit o donatie de 10.000 de la firma Panotaj Expert SRL pentru studii sociologice. Firma are 0 angajati si un profit de 6.130 in 2015, adica mai putin decat a donat pentru Nicusor Dan.

Liderul USR a reactionat, duminica, la Antena 3, sustinand ca nu-si mai aduce aminte ce a facut cu banii.

„Este un teren pe care am platit 170-180 de mii de euro, banca mi-a dat un credit de 100 de mii de euro. Este foarte departe de unde ajung utilitatile, 400-500 de metri. Pentru ca banca sa-mi dea credit, am facut un raport de expertiza imobiliara. Am dat mai multe declaratii de avere si se vede ca din 2007 si pana acum am tot achitat ratele. Am ajuns la 72.000 de mii. Restul de bani? Am facut niste parti sociale dintr-o firma pe care o detineam, cu un an inainte, Atlas computer, aveam niste parti sociale. Aceasta firma a fuzionat cu o alta firma Proca. Doar pe acele parti sociale am primit 150.000 de euro. Nu-mi aduc aminte ce am facut cu banii”, a spus liderul USR.

Sursa: antena3.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img