joi, 18 aprilie, 2024

Nimeni nu știa asta: de ce purta Regina Elisabeta mănuși! Marele Secret al Suveranei

Distribuie:

Publicat:

Regina Elisabeta rămâne în amintirea tuturor ca o adevărată conducătoare, dar mai ales un personaj misterios, de excepție. Suverana a lăsat în urmă multe curiozități, printre care și motivul pentru care purta mereu mănuși. Se pare că avea un motiv bine întemeiat.

De ce își acoperea Regina Elisabeta mâinile

Moartea Elisabeta a venit ca un fulger pentru toată omenirea și a provocat multă suferință. Dispariția suveranei lasă în urmă multe întrebări la care unii nu au răspuns, printre care și aspectul legat de obiceiul acesteia de a-și acoperi mereu mâinile.

Regina Elisabeta a II-a (21 aprilie 1926 – 8 septembrie 2022) a fost cea mai importantă și cunoscută figură monarhică din lume. A fost apreciată și iubită, iar mulți au observat detalii impresionante la ea. Printre ele se numără si purtarea mănușilor, despre care mulți credeau că e un trend, dar se pare că era o modalitate prin care ea se proteja.

Suverana interacționa cu tot felul de oameni, motiv pentru care a vrut să se protejeze atât de boli și virusuri, dar și de eventuale zgârieturi. Ulterior, mănușile au devenit o parte a identității Reginei și nu a mai renunțat la acest obiect vestimentar care îi oferea o eleganță aparte. Regina avea tot felul de culori care să se asorteze cu ținutele sale.

Regina, o pasiune pentru hainele colorate

Ușor de remarcat era și stilul vestimentar al Suveranei, care opta mereu pentru haine viu colorate. Aceasta ne-a încântat mereu cu ținutele sale extrem de vesele, motiv pentru care a fost numită Regina Culorilor. Ținuta era una simplă, un costum cu o pălărie, dar culorile erau cele ce îi dădeau un aer special.

Opta fără probleme pentru haine de culoare albastru, verde sau mov și, în funcție de eveniment, opta și pentru nuanțe precum roz sau galben. Își alegea ținutele cu luni bune înainte de un eveniment și scopul era pentru a ieși în evidență, pentru că o mulțime de oameni veneau să o vadă.

„E nevoie să iasă în evidenţă, pentru ca lumea să poată spune uşor: <Iată Regina>! Gândiţi-vă că mulţimea care vine să o vadă pe Regină este, de obicei, foarte numeroasă, pe câteva rânduri bune, iar Ea îşi doreşte ca toată lumea să poată zări măcar o bucăţică din pălăria ei, dacă nu poate să o vadă în întregime.”, a spus nora acesteia, Sophie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img