marți, 5 martie, 2024

Noua Zeelandă: motivul pentru care locuitorii neozeelandezi caută să-şi cumpere găini

Distribuie:

Publicat:

Preţul ouălor a crescut în întreaga lume în ultimul an, deoarece gripa aviară a afectat fermele de păsări, iar războiului din Ucraina a crescut preţurile energiei şi hranei pentru animale, notează CNN, precizând că în SUA, creşterea preţului ouălor este de 60%, în Japonia a atins niveluri record, în timp ce în Noua Zeelandă, unde consumul de ouă este mai mare decât în majoritatea ţărilor, oamenii caută să cumpere găini, scrie news.ro.

În Statele Unite, preţurile ouălor au depăşit cu mult creşterea altor produse alimentare, crescând cu aproape 60% în decurs de un an. În Japonia, preţurile cu ridicata au atins un nivel record.

În Noua Zeelandă, unde consumul de ouă pe persoană este mai mare decât în majoritatea ţărilor, situaţia a fost complicată de o schimbare a reglementărilor agricole. Şi creşterea costurilor a stârnit o frenezie, oamenii căutând să cumpere online găini, astfel încât să îşi poată asigura necesatul de ouă.

Marţi, popularul site local de licitaţii Trade Me a transmis pentru CNN că căutările de găini şi echipamentele legate de îngrijirea lor au crescut cu 190% până acum în această lună, comparativ cu aceeaşi perioadă cu o lună în urmă.

„De la începutul lunii ianuarie, am văzut peste 65.000 de căutări de găini şi alte articole legate de pui, cum ar fi hrănitori, coteţe şi alimente”, a declarat Millie Silvester, purtător de cuvânt al companiei.

De asemenea, criza ouălor le dă bătăi de cap şi brutarilor.

Continaurea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img