vineri, 29 martie, 2024

Nu toata carnea de vita e la fel de hranitoare. Iata cum trebuie aleasa

Distribuie:

Publicat:

Bovinele au evoluat pentru a manca iarba, nu cereale. Însa, fermierii de astazi îsi hranesc animalele cu porumb si boabe de soia, care le îngrasa mult mai repede pentru a putea fi duse la abator.

Dar mai multi bani pentru fermieri crescatori de vite înseamna o nutritie mai slaba pentru noi.

Un studiu recent realizat de USDA si de cercetatorii de la Universitatea Clemson a descoperit ca în comparatie cu carnea de vita hranita cu porumb, cea provenita de la animale crescute cu iarba are un continut mai mare de beta-caroten, vitamina E, omega-3s, acid conjugat linoleic, calciu, magneziu si potasiu, are mai putini omega-6s inflamatori si mai putine grasimi saturate care au fost legate de boli cardiace.

“Trebuie sa respectam faptul ca vacile sunt ierbivore si ca acest lucru nu înseamna ca trebuiesc hranite cu porumb si cu îngrasamant pentru pui”, adauga Salatin.

Asadar, cumparati carne de vita provenita de la animale hranite cu iarba, care poate fi gasita în special la magazinele de specialitate sau în pietele de profil. De obicei trebuie sa fie etichetata, dar daca nu are asa ceva, cel mai bine este sa întrebati macelarul despre provenienta carnii.

De asemenea, puteti lua în considerare si achizitionarea carnii direct de la un fermier sau un crescator de bovine.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img