miercuri, 22 martie, 2023

O firma ieseana va finaliza lucrarile care trebuiau efectuate de SC GELI SRL la Pahnesti si ARSURA

Publicat:

Se incearca imposibilul pentru a se acoperi falsele lucrarile efectuate de catre firma lui Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, in comuna vasluiana ARSURA. Daca la licitatia organizata de catre administratia comunei vasluiene ARSURA, condusa de catre edilul MITROFAN MIHAI in anul 2007, SC Grossmann Engineering SRL a castigat o lucrare in valoare de 3635806 RON (36 de miliarde lei vechi), aceasta subcontractand-o la doua firme husene, SC GELI SRL si AUTOROM SRL, nu s-au efectuat decat lucrari partiale.

[rssposition position='1673449089' template='list']

 Dupa arestarea lui Iulian HERTANU, lucrurile au inceput sa se agite pe la Pahnesti. Edilul Mitrofan arunca vina pe firma huseana aflata in insolventa SC GELI SRL, spunand ca el a facut tot felul de demersuri prin care se cerea un raspuns cu privire la stadiul lucrarilor de aductiune de apa din cele doua localitati-ARSURA SI Pahnesti, insa fara nici un raspuns, ba mai mult, edilul a facut adrese si catre actualul primar al municipiului Husi, Ioan Ciupilan, fost administrator al firmei SC GELI SRL, care odata cu investirea sa in functia de primar, a predat conducerea partiala catre un asociat de al sau si totodata un bun prieten care ii efectua la discretie ordinele. Totusi fara rezultat se pare, deoarecere suntem in anul 2015, la 7 ani distanta de la inceperea lucrarilor, iar cetatenii din comunele aminitite mai sus nu sunt alimentate cu apa potabila, decat partial, in cazul ARSUREI.

In cazul localitatii ARSURA, s-au” efectuat” lucrari de modernizare a aductiunilor cu apa potabila de catre firma huseana SC GELI SRL, unde potrivit administratiei primarului Mitrofan, s-au efectuat lucrari in proportie de peste 82 %. Insa drumul de acces catre statia de pompare este catastrofal, insusi statia de pompare nu se stie daca este functionala deoarece aceasta, potrivit surselor noastre, nu a fost testata, fiind plina cu pietre. In acest moment singura apa potabila vine pe vechea retea de apa si din fantani.
Situatia catastrofala este in localitatea Pahnesti, unde lucrarile de aductiune de apa au fost efectuate in bataie de joc si in mare graba. Lucrarile au inceput din sat pentru a putea amagi populatia ca situatia este sub control, insa in punctul cheie al proiectului, lucrurile stau cu totul si cu totul altfel. In zona ULUCI, unde ar trebui sa existe, potrivit documentelor, o statie de captare in valoare de352.566,86; o statie de tratare in valoare de 35,411,75; un rezervor de 150 mc in valoare de 249.205,34, lucruri care in mod cert exista doar pe jumatate, cele mai costisitoare lucrari fiind incepute si lasate paragina.
Din discutia echipei cotidianului BUNA ZIUA VASLUI cu edilul Mitrofan Mihai, acesta a incercat din rasputeri sa se planga si sa convinga reporterii sa nu faca niciun material despre acest lucru, asigurandu-i ca in luna mai se va finaliza proiectul si ca vor fi chemati atunci si li se vor pune la dispozitie toate documentele, in acest moment, NU.

In aceste momente, primaria mai are in conturi suma de 150.000 lei pentru a finaliza lucrarile in Arsura si Pahnesti, de acest lucru se va ocupa SC HIDROCAD ID SRL, administrata de TAUTU IOAN, fost asociat al inculpatului iesean Liviu Munteanu implicat in fraudarea fondurilor europene, in care mai este implicat Iulian Hertanu, cumnatul premierului VICTOR PONTA. Cel mai probabil, aceasta firma ieseana va sosi in comuna vasluiana si va incepe lucrarile imediat, pentru a acoperi urmele lucrarilor neefectuate de catre firma cumnatului lui Victor Ponta care a incasat bani in cardasie cu cele doua firme husene SC GELI SRL si AUTOROM SRL.

VEZI AICI VALOAREA ACHIZITIILOR –DOCUMENT

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite