miercuri, 24 aprilie, 2024

Obiceiuri care „ne fura“ din energie si ne fac sa ne simtim obositi tot timpul chiar daca dormim suficient

Distribuie:

Publicat:

Pentru multi oameni senzatia de epuizare constanta a devenit o normalitate, insa specialistii spun ca stabilirea cauzei acestei oboseli, aparent fara sfarsit, este importanta. In primul rand, exista unele probleme medicale care pot avea ca simptom oboseala, dar, in multe cazuri, aceasta pot fi doar rezultatul unor obiceiuri pe care le adoptam inconstient si care pun stapanire pe energia noastra, scrie romper.com. Obiceiuri care ne diminueaza zilnic nivelul de energie:

Deshidratarea. Uneori, oboseala este un semn al deshidratarii. „Cand ajungi sa simti senzatia de sete, ai pierdut deja 2-3% din lichidul de care corpul are nevoie pentru a functiona normal“, spune nutritionistul Susan Kleiner. Ai grija sa te hidratezi suficient si bea intotdeauna un pahar cu apa inainte de culcare.

Butonarea telefonului sau a tabletei inainte de culcare. Butonarea telefonului cateva minute inainte de culcare poate parea o modalitate foarte buna de a va relaxa dupa o zi stresanta. Dar s-ar putea sa va dati seama ca somnul dispare odata cu practicarea acestui obicei. Utilizarea dispozitivelor cu emisie de lumina inainte de culcare poate intrerupe ciclurile de somn REM. Luati-va o ora in care sa va linistiti mintea inainte de a adormi, veti simti diferentele a doua zi.

Petrecerea timpului in spatii inchise. Iesirea in natura poate ajuta la resetarea ceasului interior al corpului, simpla expunere la lumina soarelui putand ajuta la reglarea ciclului de somn al organismului si la cresterea energiei in timpul zilei. O plimbare rapida in parcul din jurul blocului v-ar putea ajuta sa adormiti mai usor, iar a doua zi sa fiti mult mai energici.

Neglijati exercitiile de respiratie. Respiratia constienta poate energiza organismul. Daca sunteti obisnuit cu respiratia superficiala, atunci aflati ca respiratia din abdomen poate ajuta la scaderea oboselii. Indiferent daca faceti un obicei din exersarea respiratiei constiente, inainte de culcare sau pe parcusrul zilei, rezultatele se vor vedea in nivelul dumneavoastra de energie. D.F.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img