joi, 28 martie, 2024

Obiceiuri pe care orice femeie trebuie sa le adopte

Distribuie:

Publicat:

Fie ca vrei sa adopti doar cateva, fie iti doresti ca toate sa faca parte din rutina ta,  iata care sunt cele 10 obiceiuri sanatoase, pe care fiecare femeie ar trebui sa le aiba.

1. Ia-o de la capat in fiecare zi.
Poate suna ca un cliseu, insa fiecare zi ar trebui sa reprezinte un nou inceput pentru tine. Te-ai certat cu iubitul/mama/seful tau ieri? Ai avut o zi groaznica la munca si ai adormit cu gandul la asta? Nu ti-a placut modul in care prietenii tai te-au ironizat aseara? Astazi e o zi noua si abordarea ta ar trebui sa fie la fel de proaspata. Fie decizi sa rezolvi problema daca e importanta, fie mergi mai departe in cazul in care este ceva minor. Vei fi surprinsa cat de mult iti poate schimba un somn odihnitor perspectiva si cat de nesemnificative vor deveni lucrurile ce te framantau cu o seara in urma.

2. Redu consumul de carne.
Stiai ca prin renuntarea la consumul de carne intr-o singura zi a saptamanii iti poti scadea dramatic riscul de boli cardiovasculare cu 19%? O dieta ce contine o cantitate mare de carne rosie si alte tipuri de carne procesata vine la pachet cu diabetul, obezitatea si alte probleme de sanatate. Ca sa nu mai vorbim de impactul pe care il are asupra mediului. Fa-ti o favoare si dedica macar o zi pe saptamana consumului de fructe si legume proaspete –poti sa ii spui Meatless Monday!

3. Ia suplimente de clorofila lichida. O cura cu clorofila detoxifica si alcalinizeaza organismul solicitat de o alimentatie preponderent pe baza de carne si alimente nesanatoase. Cea mai intensa actiune a clorofilei asupra organismului uman se exercita la nivelul sangelui, prin eliminarea toxinelor si compensarea carentelor de minerale si vitamine, ajutand astfel la redobandirea echilibrului acestor elemente in corp. Dietele bogate in alimente nesanatoase schimba pH-ul natural al corpului, facandu-l mai acid, ceea ce duce, printre altele, la insomnie si ingrasare. Substantele alcaline, precum clorofila, actioneaza ca un antidot pentru aciditate, fiind ideale pentru reglarea pH-ului.

4. Redecoreaza-ti casa. Lucrurile mici pot face o diferenta imensa pentru bunastarea ta, astfel incat cu un pic de timp si bani iti poti transforma casa intr-un loc mult mai confortabil si primitor. Pentru inceput, inlocuieste becurile cu lumina galbena intunecata cu unele ce emit lumina alba sau cele care imita lumina naturala. Peretii complet albi pot fi cam deprimanti, iar vopseaua e una din cele mai ieftine moduri de a schimba complet un spatiu, asadar gaseste o nuanta ce iti place si petrece un weekend zugravindu-ti peretii. Adauga cateva covoare noi, atarna lucruri pe pereti si decoreaza-ti biroul sau masuta de cafea cu flori proaspete si vei simti cu siguranta o schimbare in starea ta de spirit.

sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img