joi, 28 martie, 2024

Omul de afaceri Ion Tiriac vrea sa preia o baza sportiva din Brasov, care sta nefolosita de mai mult timp

Distribuie:

Publicat:

Presedintele CJ Brasov, Adrian Vestea, a avut o intilnire cu omul de afaceri Ion Tiriac, pentru o discutie pe tema situatiei in care se afla baza sportiva, inchisa de mai multe luni.

Omul de afaceri Ion Tiriac este interesat de preluarea Bazei Sportive Olimpia de sub Timpa, aflata acum in proprietatea Consiliului Judetean Brasov.

In acest sens, saptamina trecuta, presedintele CJ Brasov, Adrian Vestea, a avut o intilnire cu omul de afaceri Ion Tiriac, pentru o discutie pe tema situatiei in care se afla baza sportiva, inchisa de mai multe luni. Administratia judeteana are in vedere fie un parteneriat cu omul de afaceri Ion Tiriac, fie vinzarea bazei sportive, dupa ce va fi facuta o reevaluare a acesteia.

Intilnirea dintre cei doi a avut loc in contextul in care Fundatia Ion Tiriac a transmis administratiei judetene inca de anul trecut o solicitarea de a analiza vinzarea sau inchirierea Bazei Sportive Olimpia, pentru ca aceasta sa poata fi reintrodusa in circuitul sportiv, prin infiintarea unei scoli de tenis pentru copii si tineri.
Fundatia Ion Tiriac, dispusa sa investeasca 500.000 de euro pentru refacerea Bazei Olimpia.

Fundatia Ion Tiriac a depus o solicitare la Consiliul Judetean inca de anul trecut, pentru Baza Sportiva Olimpia. Fundatia s-a aratat interesata sa infiinteze o scoala de tenis la Olimpia, fara a exclude insa posibilitatea de a dezvolta, pe viitor, si alte discipline sportive. Ca semn de buna credinta, Fundatia Tiriac s-a aratat pregatita sa investeasca suma de 500.000 de euro pentru refacerea bazei sportive. Presedintele CJ, Adrian Vestea, spune ca o colaborare cu Fundatia Ion Tiriac poate asigura readucerea bazei in circuitul sportiv.

„Dorim ca Baza Sportiva Olimpia, pe care o consideram emblematica pentru municipiul si judetul Brasov, sa fie repusa in valoare si exploatata in beneficiul intregii comunitati. Analizam atit posibilitatea incheierii unui parteneriat, cit si scoaterea ei la vinzare, insa primul pas este actualizarea studiului de evaluare a imobilului, realizat in anul 2013, atunci cind Consiliul Judetean a devenit proprietarul Bazei Olimpia. La acel moment, valoarea imobilului era de aproximativ 3 milioane de euro cu TVA”, a spus presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian Vestea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img