miercuri, 24 aprilie, 2024

Oraşul Barcelona va fi plasat, pentru prima dată după 2008, sub incidenţa unei alerte de secetă care implică şi restricţii de utilizare a apei

Distribuie:

Publicat:

După mai multe luni cu precipitaţii reduse, oraşul Barcelona va fi plasat pentru prima dată după 2008 sub incidenţa unei alerte de secetă, care implică şi restricţii de utilizare a apei, au anunţat marţi autorităţile locale spaniole, citate de AFP.

"Lipsa ploilor de mai multe luni ne obligă să luăm noi decizii pentru a minimiza consecinţele acestei secete", a declarat purtătoarea de cuvânt a Guvernului regional catalan, Patricia Plaja, într-o conferinţă de presă.

Barcelona şi regiunea sa limitrofă vor fi plasate sub incidenţa unei alerte de secetă începând de vineri, adăugându-se astfel altor zone din Catalonia. 80% dintre locuitorii acestei regiuni vor fi vizaţi de noua alertă. Este pentru prima dată după anul 2008 când măsura a fost adoptată în Barcelona, al doilea oraş ca mărime din Spania.

Alerta de secetă implică şi restricţii de utilizare a apei pentru agricultori, crescători de animale şi patronii de companii din sectorul industrial. De asemenea, este interzisă umplerea piscinelor. Însă nu există o raţionalizare pentru uz casnic, au precizat autorităţile spaniole.

COntinuarea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img