sâmbătă, 1 aprilie, 2023

Publicat:

Anul acesta, la aceeasi categorie au mai fost nominalizate filmele „American Sniper”, de Clint Eastwood, „Boyhood”, de Richard Linklater, „The Grand Budapest Hotel”, de Wes Anderson, „The Imitation Game”, de Morten Tyldum, „Selma”, de Ava DuVernay, „The Theory of Everything”, de James Marsh, „Whiplash”, de Damien Chazelle.

Filmul regizat de Alejandro Gonzalez Inarritu prezinta portretul unui fost star al filmelor cu super-eroi, interpretat de Michael Keaton, care incearca sa revina in actualitate si sa aiba din nou succes cu ajutorul unei piese pe Broadway. Din distributia peliculei mai fac parte Edward Norton, Emma Stone, Naomi Watts si Zach Galifianakis.

Lungmetrajul a avut noua nominalizari la premiile Oscar 2015 si s-a mai impus la categoriile „cea mai buna imagine”, „cel mai bun scenariu original” si „cea mai buna regie”.

 Anul trecut, premiul pentru cel mai bun film a revenit lungmetrajului „12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave”, de Steve McQueen.

Lungmetrajul „Birdman” a fost marele invingator la gala premiilor Oscar 2015, intr-o ceremonie intens politizata, in cadrul careia pelicula regizata de Alejandro Gonzalez Iñárritu a castigat patru trofee, inclusiv la categoriile „cel mai bun film” si „cel mai bun regizor”, potrivit variety.com.

Vezi mai multe pe MEDIAFAX.RO

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite