marți, 28 martie, 2023

Publicat:

Paleontologul francez Yves Coppens, care a descoperit mai multe fosile de hominizi, inclusiv celebrul schelet parţial al unui australopitec denumit Lucy, a murit miercuri la vârsta de 87 de ani, a anunţat editorul lucrărilor sale ştiinţifice, Odile Jacob, relatează AFP.

"Yves Coppens ne-a părăsit în această dimineaţă. Tristeţea mea este imensă", a anunţat pe Twitter Odile Jacob, care a ţinut să salute viaţa şi cariera unui mare savant. "Pierd totodată un prieten care mi-a încredinţat toată opera lui ştiinţifică. Franţa l-a pierdut pe unul dintre marii săi oameni", a adăugat ea.

Omul de ştiinţă francez a murit din cauza complicaţiilor medicale provocate de o boală îndelungată, a precizat Odile Jacob, creatoarea şi directoarea unei edituri care îi poartă numele, potrivit Agerpres.ro.

Paleontolog de renume mondial, profesor emerit la College de France şi membru în Academia de Ştiinţe din Franţa, Yves Coppens a relatat neîncetat epopeea speciei umane, cu "un talent de scriitor, de povestitor, de eseist", a adăugat ea.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite