vineri, 29 septembrie, 2023

PDL ii cere lui Victor Ponta sa prezinte in Parlament prioritatile de finantare din fondurile europene 2014-2020

Distribuie:

Publicat:

Romania risca sa se trezeasca cu fondurile europene aferente perioadei 2014-2020 blocate, daca Guvernul Ponta nu ia in serios semnalele de alarma transmise de Comisia Europeana. PDL cere Guvernului Ponta sa accelereze elaborarea strategiilor pe domenii indicate de catre Comisia Europeana. Premierul Ponta stie inca din noiembrie 2012 ca, in absenta strategiilor pe energie, transporturi, agricultura, sanatate si altele, nu va putea incepe finantarea proiectelor din cele 40 de miliarde de euro acordate Romaniei incepand cu 2014.

Principiul care sta la baza bugetului 2014-2020 este ca proiectele urmeaza strategia si nu invers. In acest sens, comisarul pentru dezvoltare regionala a transmis Guvernului Ponta ca nu va incepe finantarea proiectelor de infrastructura pana ce Romania nu va avea un master plan pe transporturi.

Parlamentul a votat legea pentru aprobarea ordonantei care da Ministerului Fondurilor Europene atributii in ceea ce priveste negocierea Acordului de Parteneriat si a programelor operationale pentru perioada 2014 – 2020. Este revoltator ca, la 3 luni de la inceperea noii perspective financiare a UE, Romania nu doar ca nu a trimis la Bruxelles documentele privind prioritatile de finantare pe urmatorii 7 ani, ci abia acum stabileste institutia care ar trebui sa negocieze. Premierul Ponta este in acelasi timp preocupat de faptul ca fondurile europene nu vor fi suficiente pentru a ne rezolva toate problemele.

In aceasta saptamana, Partidul Democrat Liberal a depus o solicitare la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor prin care cere prezenta premierului Victor Ponta in Parlament pentru a discuta despre stadiul negocierilor cu Comisia Europeana in ceea ce priveste utilizarea fondurilor europene alocate pentru perioada 2014-2020.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img