miercuri, 27 septembrie, 2023

PDL Vaslui reactioneaza in urma rezultatelor dezastruoase de la simularile examenelor de Bacalaureat.

Distribuie:

Publicat:

Duminica 16 martie, la sediul PDL Barlad, s-a intrunit Comisia de specialitate pe invatamant si educatie, prezidata de prof. Alina Cristea pentru a analiza problemele curente cu care se confrunta invatamantul romanesc si, in mod deosebit, judetul Vaslui.

 La sedinta au participat un numar de 30 de cadre didactice care au statutul de membri PDL. Din partea, Biroului Permanent Judetean, a fost prezent Mihai Ponea, prim-vicepresedinte PDL Vaslui, responsabil cu coordonarea comisiilor de specialitate din cadrul organizatiei teritoriale.

In ultima perioada am intensificat activitatea comisiilor de specialitate care functioneaza in cadrul organizatiei judetene a PDL Vaslui. Aceste comisii sunt prezidate de un specialist din cadrul partidului nostru care si-a oferit disponibilitatea de a monitoriza si analiza activitatea unui domeniu – administratie, munca si protectie sociala, invatamant, agricultura si dezvoltare rurala etc. – Cu aplicatie la realitatile din judetul Vaslui. Noi dorim sa ne pregatim din timp pentru a guverna tara. Daca la nivelul central, PDL si-a constituit un guvern-alternativa, ne-am propus ca si in teritoriu sa formam un Colegiu prefectural-alternativa. Astazi (16 martie a.c.), avem prima sedinta din acest an cu Comisia de invatamant si educatie, motivat de faptul ca s-au adunat probleme pe care merita sa le discutam cu cadrele didactice, membri PDL, cu toti cei interesati. Partidul nostru este deschis, pot sa participe la sedintele noastre si specialisti sau cetateni interesati, care nu sunt neaparat membri de partid”, a declarat prim-vicepresedintele PDL Vaslui Mihai Ponea.

Pe ordinea de zi a Comisiei de educatie si invatamant a PDL Vaslui, s-au aflat urmatoarele probleme:

USL a amanat predarea si evaluarea trans-disciplinara;
USL nu a implementat, asa cum prevedea Legea Educatiei Nationale, masteratul didactic. Fara profesori bine calificati, elevii nu vor avea rezultate performante;
Guvernul Ponta 2 nu a alocat bani pentru manuale, dotarea laboratoarelor si scolilor;
USL nu a decontat abonamentele navetistilor pe anul trecut si a plafonat decontul pentru anul curent.

„Aproximativ unul din doi elevi nu a luat nota de trecere la simularea examenelor de BAC. Rezultatele acestor probe sunt aproape identice cu cele de anul trecut. Acest fapt demonstreaza un singur lucru: sistemul educational romanesc este in coma profunda. Rezultatele constant slabe ne demonstreaza faptul ca Ministerul Educatiei Nationale nu are o strategie de imbunatatire a situatiei, nu a aplicat nici macar o singura politica publica eficienta. Guvernele Ponta 2 si Ponta 3 se multumesc cu aceste rezultate. Regresul profund este cauzat de letargia si nepasarea Guvernelor Ponta”, a declarat prof. Alina Cristea, presedinta Comisiei de educatie si invatamant a PDL Vaslui.

Cadrele didactice-membre PDL Vaslui, prezente la sedinta de la Barlad, au mai discutat si despre faptul ca profesorii (supraveghetori si/sau corectori) care participa la diversele simulari de examene nu sunt platiti, desi muncesc cate doua zile, fara a avea posibilitatea concreta de a-si lua in compensare zile libere. In acest sens, prim-vicepresedintele Mihai Ponea a tinut sa-i informeze pe cei prezenti despre interpelarea adresata de senatorul Dan Marian ministrului Remus Pricopie de la PSD, tocmai pe aceasta tema. De asemenea, s-a discutat si despre faptul ca, doar 25% din contravaloarea transportului elevilor din mediul rural catre unitatile scolare a fost decontata, ceea ce va genera abandon scolar in viitor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img