joi, 28 martie, 2024

Permis de conducere fals, cu însemnele Federației Rusia, descoperit la controlul de frontieră din Vama Oancea

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cetățean al Republicii Moldova, care a prezentat la control un permis de conducere cu însemnele autorităților din Federația Rusă, ce s-a dovedit a fi fals.

În data de 14 ianuarie, în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pe sensul de intrare în țară, în calitate de șofer al unui microbuz înmatriculat în Rusia, un bărbat, cetățean al Repulicii Moldova, în vârstă de 47 de ani.

"Acesta a prezentat la control, pe lângă pașaportul biometric, un permis de conducere, cu fotografia și datele personale, care purta însemnele Federației Rusia. Deoarece colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat, au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare. Cu această polițiștii de frontieră au stabilit faptul că permisul de conducere nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals total." declara cei de la politia de frontiera

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că în anul 2017, în perioada  septembrie – noiembrie a făcut școala de șoferi în Rusia și că în ianuarie 2018 a primit de la ghișeul școlii permisul de conducere, presupunând că este autentic.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img