vineri, 29 septembrie, 2023

Peste 450 de elevi vasluieni au sustinut proba orala la Limba romana

Distribuie:

Publicat:

La prima proba a examenului de Bacalaureat sesiunea august-septembrie 2013, evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in Limba romana, s-au inscris 452 de elevi din judetul Vaslui.

“La cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat s-au inscris in total 1585 de elevi. Prima zi s-a desfasurat fara nici o problema, de altfel in ultimii ani la probele orale nu au fost inregistrate tentative de frauda sau alte evenimente neprevazute”, a declarat Doru Balan, inspector general adjunct al ISJ Vaslui. Cea de-a doua proba, cea la care vor participa elevii apartinand minoritatilor nationale – evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (B) – va avea loc in intervalul 19-21 august.

Conform calendarului publicat de catre reprezentantii Ministerului Educatiei, cea de-a treia proba – evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (C) – va avea loc in perioada 20-21 august, pentru ca in intervalul 22-23 august, candidatii inscrisi la BAC 2013 sesiunea de toamna sa-si poata dovedi aptitudinile la evaluarea competentelor digitale (D). Odata ce scapa de emotiile examenelor orale, absolventii de liceu vor intra in sali pentru a-si trece pe foile de examen cunostintele la Limba si literatura romana, luni 26 august, la Limba si literatura materna (dupa caz) pe 28 august, respectiv cea la alegere a profilului si specializarii – 30 august.

sursa:vrn.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img