joi, 28 martie, 2024

Peste 84% dintre romani asociaza sarbatorile de sfarsit de an cu bradul si instalatiile de lumini; 78% asculta muzica specifica (studiu)

Distribuie:

Publicat:

Peste 84% dintre romani asociaza sarbatorile de sfarsit de an cu bradul si instalatiile de lumini, iar 78% asculta muzica specifica acestei perioade, potrivit unui studiu de specialitate, remis joi AGERPRES.

Din sondaj mai reiese ca 72% dintre romani aleg sa-si petreaca timpul liber cu cei dragi in perioada sarbatorilor, 15% isi fac planuri pentru petreceri si activitati de iarna in acest interval de timp, iar 13% dintre respondenti prefera sa se odihneasca, conform datelor din studiul realizat de compania ELBI Electric & Lighting. Romanii din zona Bucovinei sunt cei mai atasati de sarbatorile de sfarsit de an, majoritatea spunand ca cel mai important e timpul petrecut cu cei dragi (93%), datinile (85%) si instalatiile de lumini (78%).

In topul preferintelor in functie de varsta, persoanele de peste 65 de ani prefera sa stea cu cei dragi (93%), sa asculte muzica specifica perioadei de sarbatori (100%) si bradul (94%). In schimb, tinerii cu varste intre 25 si 34 de ani, prefera activitatile de sarbatori precum impodobirea bradului (94%), instalatiile de lumini (85%) si timpul petrecut cu cei dragi (72%). Oamenii care traiesc la orase asociaza sarbatorile de sfarsit de an cu bradul (93%) si timpul petrecut cu cei dragi (73%), iar cei din mediul rural prefera bradul si instalatiile de luminii in aceeasi proportie (89%).

Se constata o diferenta si intre femei si barbati atunci cand vorbim de preferintele specifice acestei perioade. Femeile prefera bradul (92%) si muzica de sarbatori (79%), pe cand barbatii prefera instalatiile de lumini si bradul (89%). Studiul a fost realizat in perioada 18 septembrie-19 octombrie 2017 pe un esantion de 670 de persoane, cu varste cuprinse intre 18 — 65 de ani, din toate regiunile tarii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img