sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Pierderea vederii: Patru alimente care pot duce la orbire

Distribuie:

Publicat:

Pierderea vederii subminează calitatea vieții, făcând chiar și cele mai simple sarcini dificile. Deși vederea tinde să slăbească pe măsură ce îmbătrânești, dieta poate accelera acest proces și, în unele cazuri, îl poate agrava. 

Potrivit expertului Sharon Copeland patru alimente pot stimula dezvoltarea degenerescenței maculare legate de vârstă (AMD), care poate duce la orbire.

Pierderea vederii este o consecință a procesului de îmbătrânire, dar poate fi stimulată prin acele decizii alimentare proaste, conform lui Sharon Copeland.   „Cantitățile în exces de alimente îndulcite și carbohidrați rafinați (apar de obicei în dieta occidentală) pot provoca pierderea vederii”, spune Sharon.

„Unii dintre cei mai rafinați carbohidrați includ pâinea albă și pastele, precum și alimentele îndulcite, cum ar fi ketchup-ul și băuturile gazoase”, a spus ea.

„Toate astea sunt digerate rapid, ceea ce provoacă o creștere a zahărului din sânge", explică Copeland.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img