Placinta cu dovleac este unul dintre deliciile de sezon pe care gospodinele le pregatesc in casa. Pentru cei care tin post, exista o varianta la fel de gustoasa.
Ingrediente
Aluat placinta
300 gr faina
7-8 linguri de zahar
85 ml apa
60 ml ulei
1/2 pliculet praf de copt
un praf de sare
Umplutura placinta cu dovleac
2 kg dovleac
un pliculet vanilina
coaja de lamaie
110 gr zahar
o lingura cu margarina
Mod de preparare
Se curata dovleacul si se da prin razatoare. Se pune margarina in tigaie, la topit. Se adauga dovleacul, zaharul, coaja de lamaie si vanilina. Se lasa la foc mic, pana cand scade apa lasata de dovleac. Se amesteca pentru a nu se lipi. Toate ingredientele se combina si se amesteca bine de tot. Se imparte coca in doua bucati egale si se intind cu facaletul in doua foi de dimensiuni egale, scrie bucataras.ro.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune prima foaie, apoi compozitia de dovleac calit. Se niveleaza si se pune a doua foaie de coca. Se fac cateva gauri cu furculita in foaia de deasupra pentru a nu se umfla. Tava cu placinta de dovleac de post se pune la cuptorul preincalzit. Se va coace 35-40 de minute la 180 de grade. Puteti controla placinta dupa primele 20 de minute sa vedeti exact cat sa o lasati. Dupa coacere, se raceste si se pudreaza cu zahar tos. Pofta buna!
Daca ti-a placut artico