marți, 28 martie, 2023

Publicat:

Liderii PNL au anuntat, inca de la inceputul anului, ca in februarie-martie vor depune o motiune de cenzura pentru a demite Guvernul condus de Victor Ponta. Cum nu au inca majoritatea confortabila, liberalii vor testa inainte pe cate voturi se bazeaza, prin incercarea de a-l revoca pe Calin Popescu Tariceanu de la conducerea Senatului.

 Negocierile dintre PNL si celelalte formatiuni politice pentru o noua majoritate parlamentara se apropie de primul rezultat vizibil. Daca miercurea trecuta, pe 11 februarie, liberalii au inceput strangerea de semnaturi pentru revocarea lui Calin Popescu Tariceanu de la sefia Senatului, lista era deja finalizata joi.

Cu toate acestea, semnaturile sunt importante doar pentru a putea depune cererea de revocare, potrivit Regulamentului. In realitate insa, surse din PNL au declarat pentru gandul ca numarul celor care vor vota pentru schimbarea lui Tariceanu si, implicit pentru demiterea Guvernului este mai mare.

Sunt sanse mari ca revocarea lui Tariceanu sa fie propusa chiar in sedinta Biroului Permanent de luni, 16 februarie, in functie de ultimul bilant pe care il vor face liberalii in cursul diminetii de luni.

Daca cifrele nu sunt satisfacatoare, atunci PNL va amana incercarea de a-l schimba pe Tariceanu de la conducerea Senatului pentru sedinta de miercuri, urmand ca votul final sa fie dat in plenul de joi.

In locul sefului PLR, daca va fi revocat, ar urma sa vina, din nou, co-presedintele PNL Vasile Blaga.

Saptamana trecuta, prim-vicepresedintele PNL, senatorul Teodor Atanasiu, a declarat ca liberalii au inceput strangerea de semnaturi pentru revocarea lui Calin Popescu Tariceanu din functia de presedinte al Senatului. Potrivit Regulamentului Senatului, pentru aceasta procedura este nevoie de minimum o treime din numarul total al senatorilor.

Citeste mai multe pe :gandul.info

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite