marți, 5 decembrie, 2023

Ponta, miniciuna USL si ucrainizarea Romaniei

Distribuie:

Publicat:

Senatorul PDL Dan Marian se pregateste sa sustina o declaratie politica in Plenul Senatului cu tema “Ponta, minciuna USL si ucrainizarea Romaniei”, declaratie pe care am primit-o la redactie in cursul zilei de astazi.

“Destramarea USL este recunoasterea oficiala a esecului catastrofal si usturator pentru romani al guvernarii formate din reunirea unui partid de stanga – PSD cu un partid pretins de dreapta – PNL. USL a fost cea mai mincinoasa constructie politica formata dupa 1990, iar guvernul condus de Victor-Viorel Ponta a fost cu siguranta cel mai corupt dintre toate guvernele postdecembriste.

USL s-a nascut din ura si minciuna, iar guvernul Ponta nu a avut alt program de guvernare decat „Jos Basescu!”. Chiar in urma cu o saptamana, incercand sa-i induplece pe liberali sa ramana la guvernare, premierul Victor Ponta afirma necesitatea continuarii luptei impotriva „regimului Basescu”. Romanii care au asistat la spulberarea minciunii numite USL, nu trebuie sa uite ca cele doua partide – PSD si PNL – au decis sa puna capat guvernarii nu din diferende ideologice sau din cauza faptului ca nu si-au indeplinit promisiunile facute in campaniile electorale din 2012, nu pentru ca romanii traiesc mai prost, nu pentru ca firmele private se sufoca sub povara taxelor si impozitelor.

Guvernarea USL s-a destramat din cauza ca Victor Ponta si Crin Antonescu s-au batut pentru ciolanul puterii, din cauza ca nu le-au mai ajuns functiile de vicepremieri, de ministri sau ministri delegati. Insa, rezultatele guvernarii Ponta sunt clare. Au promis un milion de noi locuri de munca, au dat un minus de 50.000 intr-un singur an. Au promis dreptate pana la capat si au dat cel mai corupt guvern din istoria Romaniei. In plus, erau cat pe ce sa mutileze impreuna Constitutia Romaniei si Codul penal pentru a-si salva baronii locali si clientii politici. Au spus ca reduc CAS, dar de fapt au marit sau au introdus 35 de taxe si impozite noi. Chiar daca domnii Ponta si Antonescu nu mai sunt acum parteneri de guvernare, minciunile si coruptia guvernului USL ii vor lega pentru totdeauna.

 Pentru cetatenii judetului Vaslui, guvernarea girata de copresedintii USL Victor Ponta si Crin Antonescu a insemnat o minciuna gogonata si o bataie de joc. Dupa instalarea la putere a USL-ului, in mai 2012, printr-o motiune de cenzura mincinoasa, vasluienii aveau sa realizeze ca cei care le-au promis ca vor interzice explorarea si exploatarea gazelor de sist in judetul Vaslui, s-au sucit la o sutaoptzeci de grade. Socialistul Victor Ponta si corespondentii sai in judetul Vaslui, presedintele CJ Dumitru Buzatu si prefectul Radu Renga, au batut palma cu imperialistii americanii de ieri, cu capitalistii pe care i-au hulit. Cand vasluienii s-au prins de frauda morala a USL-ului si au iesit in strada sa protesteze, Ponta si ai lui le-au impartit bastoane pe spinare si au instituit o zona speciala de siguranta publica.

In timp ce premierul Victor Ponta se fotografia cu presedintele-fugar Victor Ianukovici la Soci, fiind invitatii presedintelui rus Vladimir Putin, oamenii de la Pungesti inca sperau ca succesorul lui Radu Stroie la Ministerul de Interne va analiza si va dispune ridicarea restrictiilor impuse de „zona speciala” din comuna. Ponta si USL-ul sa nu uite ca protestele din Maidan au avut drept cauze minciuna si coruptia guvernantilor de la Kiev in frunte cu fugarul Ianukovici, protejatul Kremlinului. Domnilor guvernanti, incetati sa mai mintiti poporul cu televizorul si bagati-va mintile in cap pentru ca Romania nu e Ucraina! “

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img