Ponta: Romania a construit institutii anticoruptie independente si eficiente

Publicat:

In ultimii ani, Romania a construit institutii anticoruptie independente si eficiente, insa mai sunt multe de facut pentru combaterea coruptiei. Aceasta a fost declaratia premierului Victor Ponta pentru cotidianul italian „Corriere della Sera”, citat de rtv.net

In interviu, Ponta a vorbit despre reformele facute pe piata muncii, amenintarile din regiune si integrarea tiganilor. „In ultimii ani am construit institutii anticoruptie independente si eficiente si, de asemenea, am realizat reforme importante in ceea ce priveste transparenta cheltuielilor publice”, a spus Ponta

Premierul considera ca inca trebuie facute demersuri pentru combaterea coruptiei, insa afirma ca tara noastra se indreapta intr-o directie buna. In cadrul aceluiasi interviu, Ponta a vorbit si despre reformele pe care Guvernul le-a facut pe piata muncii.

„Am reusit sa mentinem rata somajului sub 7%. Numai in ultimele doua luni am creat circa 150.000 de locuri de munca noi. Si sunt foarte fericit sa constat ca vin investitori”, a declarat premierul.

El i-a urat omologului sau italian, social-democratul Matteo Renzi, sa urmeze exemplul Romaniei in ceea ce priveste adoptarea de reforme dureroase, dar necesare. „Traim intr-o Europa si o lume competitiva, iar daca vrem sa avem perspectiva pentru viitor, atunci trebuie sa impunem aceste reforme dureroase”, a apreciat primul-ministru.

In ceea ce priveste amenintarile din regiune, in contextul conflictului actual dintre Occident si Rusia, premierul sustine o atitudine ferma fata de Moscova si doreste apropierea tarilor ex-sovietice de proiectul european. „Am investit in Republica Moldova in sistemul educational, in sistemul energetic, in infrastructura, astfel incat cetatenii moldoveni sa vada, sa perceapa si sa simta pe pielea lor avantajele de a fi proeuropeni”, a declarat Ponta.

In interviul acordat celor de la „Corriere della Sera”, Ponta a vorbit si despre necesitatea integrarii romilor in societate nu doar in Romania, ci in intreaga Europa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img