sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Președintele CCIR, dl. Mihai Daraban, a participat la Consiliul General al WCF

Distribuie:

Publicat:

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a participat în data de 27 februarie a.c. la Consiliul General al Federației Mondiale a Camerelor de Comerț (WCF), întâlnire care a avut loc în Columbia, la Bogota. La acest eveniment au fost prezenți reprezentanți ai camerelor de comerț din 27 de țări, de pe patru continente, alături de peste 1000 de oameni de afaceri din mai multe state, inclusiv România.

 

Cu prilejul acestei întâlniri, delegația României a reușit să stabilească măsuri concrete de acțiune împreună cu omologii columbieni, care să vizeze dinamizarea schimburilor comerciale dintre cele două state. În acest sens, CCIR, a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Camera de Comerț Bogota, documentul fiind semnat de către președintele CCIR, dl Mihai Daraban, și președintele Camerei de Comerț Bogota și președintele WCF, dl. Nicolas Uribe Rueda.

 

„CCIR continuă să sprijine demersurile referitoare la internaționalizarea business-ului românesc cu accent pe piețele non-europene, acolo unde prezența firmelor românești, deși foarte vizibilă în trecut, a încept să se estompeze în ultimii ani. Semnarea acestui memorandum reprezintă un pas foarte important pentru comunitățile de afaceri din cele două state, ambele identificând noi oportunități de dezvoltare, rezultate din evoluțiile geopolitice recente. Atât România cât și Columbia, unul dintre cele mai importante state din America Latină, au nevoie de o relație economică dinamică care să valorifice total potențialul economic al celor două țări. Demersul de astăzi aduce în prim plan importanța camerelor de comerț în viața economică a unui stat și, în același timp, rolul de pivot în ceea ce privește dezvoltarea dialogului dintre oamenii de afaceri români și columbieni. Este foarte important faptul că astăzi, urmare a discuțiilor cu președintele Uribe, am reușit să stabilim domenii în care România și Columbia pot avea realizări concrete, precum: energia verde, sustenabilitate, IT&C, transport și infrastructură. De asemenea, la fel de important este și cadrul creat de întâlnirile WCF prin care se pot stabili astfel de contacte la nivel economic”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

Contionaurea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img