sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Prefectura Suceava : În zona de responsabilitate a SDN Câmpulung Moldovenesc se acţionează pe toate sectoarele de drum

Distribuie:

Publicat:

În zona de responsabilitate a SDN Câmpulung Moldovenesc se acţionează pe toate sectoarele de drum din administrare în vederea menţinerii fluenţei circulaţiei, mult îngreunate din cauza precipitaţiilor sub formă de lapoviţă şi ninsoare abundente. Prefectul judeţului a solicitat drumarilor de la Secţia de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc să intervină cu toate utilajele pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier fără evenimente, toate cele 35 de echipaje fiind pe teren.

Având în vedere condiţiile meteo şi precipitaţiile sub formă de ninsoare, IPJ Suceava a dispus suplimentarea efectivelor din teren pentru monitorizarea şi fluidizarea circulaţiei rutiere pe drumurile publice.

Peste 120 de poliţişti şi 45 de autospeciale de poliţie se află pe drumurile publice din judeţul Suceava pentru monitorizarea şi fluidizarea traficului, desfăşurând activităţi pentru siguranţa circulaţiei rutiere.

Totodată, se acţionează pentru monitorizarea circulaţiei în condiţii de iarnă dar şi pentru facilitarea accesului şi intervenţiei utilajelor de deszăpezire. În acest context poliţiştii recomandă şoferilor să manifeste respect în trafic, să respecte cu stricteţe semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri, existând posibilitatea aplicării unor restricţii temporare, pentru scurte perioade de timp, pentru facilitarea accesului şi activităţii utilajelor de deszăpezire.

Având în vedere condiţiile meteo din judeţul Suceava, pentru a preveni producerea accidentelor rutiere poliţiştii suceveni recomandă conducătorilor auto să manifeste prudenţă sporită la volan, să mărească distanţa în mers şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic. Aşadar, reduceţi şi adaptaţi viteza în funcţie de condiţiile de carosabil!

Foarte important este să aveţi maşina echipată pentru sezonul rece. Şoferii autotrenurilor şi cei ai vehiculelor de mare tonaj sunt obligaţi prin legislaţie să doteze vehiculele cu lanţuri antiderapante pe care sa le folosească pe segmentele de drum cu strat de zăpadă.

Reamintim că amenda pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarnă este prevăzută în clasa a IV a de sancţiuni (de la 9 la 20 puncte amendă, respectiv între 1.305 lei şi 2.900 de lei), reţinându-se şi certificatul de înmatriculare al autovehiculului, fiind eliberată o dovada înlocuitoare, fără drept de circulaţie.

I.P.J. Suceava recomandă participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum şi să se informeze cu privire la condiţiile meteo şi tronsoanele de drum pe care le vor parcurge.

Informaţii actualizate despre situaţia traficului găsiţi pe site-ul oficial al Poliţiei Române, la secţiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic – vă recomandăm să verificaţi starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi, înainte de a pleca la drum.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img